Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболната ни легенда Христо Стоичков ще отговаря за проектите на ФИФА "Футбол в училище"

Христо Стоичков в Бургас
Снимка: H8S Hristo Stoitchkov

"Щастлив и горд съм, че Джани Инфантино се спря на Христо Стоичков да отговаря за всички турнири и проекти, които са свързани с ФИФА и най-вече - с програмите за развитието на футбола в училищата в цяла Източна Европа". Това обяви легендарният български футболист и носител на "Златната топка" Христо Стоичков в Бургас, където откри детски футболен турнир на централния площад "Тройката".
Стоичков прие поканата на президента на ФИФА Джани Инфантино да стане посланик на световната футболна централа за Източна Европа преди месец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

30 000 души аплодираха Андреа Бочели в София напук на лошото време

Близо 30 000 души аплодираха Андреа Бочели, който в съботната вечер на 14 септември празнува 30-годишната си кариера. Публиката се стече за двучасовия спектакъл на италианския тенор на националния стадион „Васил Левски“ въпреки дъждовното време. На сцената..

публикувано на 15.09.24 в 11:46

Хеликоптерът Ми-2 е главен "герой" на Авиомузея в Бургас през септември

Авиомузеят в Бургас посвещава месец септември на един от специалните си експонати – хеликоптера Ми-2, чиито първи полет е бил на 22 септември 1961 г.  Любителите на авиацията, жителите и туристите на крайморския ни град имат възможността да се..

публикувано на 15.09.24 в 08:20

Есенно ще се редуват слънце, облаци и дъждове

В неделя преди обяд ще има повече слънчеви часове, главно на югоизток ще превалява. След обяд дъждове ще има над Западна и Централна България. Минималните температури ще са между 5° на запад до 17° на изток, в София 7°. Максималните ще са от 16..

публикувано на 14.09.24 в 17:20