Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на изкуствата, в който и публиката е участник, се открива в София

Снимка: iamsofia.bg

"Аз съм София“ - така се казва новият градски фестивал на изкуствата и емоциите, който ще се проведе от 17 до 23 септември в пространството пред НДК в центъра на българската столица. Той е част от програмата "София празнува 17 септември", посветена на Деня на София. Фестивалът ще поднесе разнообразие от дейности, превръщайки пространството пред НДК в открита сцена за хора от всички възрасти и с разностранни интереси. 

Посетителите ще се потопят в улични изкуства, музикални поп изпълнения, класика и детски концерти, стари градски песни. Творчеството на улични музиканти, скейтъри, писатели, бийтбоксъри, брейк денс, образователни и вкусни събития за деца, ще присъства през всички дни. Ще се представят танцови формации и спектакли, литературни четения и маршрути, филми на открито, арт базари, улично изкуство и забавления за тийнейджъри и - хич не е за пренебрегване! - гастрономически зони.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В деня на София столичният кмет призова политическите сили към примирение

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София..

публикувано на 17.09.24 в 12:42

Заради важността на турския пазар България изпрати аташе по туризма в Турция

Сериозният потенциал за развитието на туризма между България и Турция очертаха в Истанбул служебният министър на туризма Евтим Милошев и Хасан Екер, вицепрезидент на Асоциацията на турските туристически агенции по време на българо-турски туристически..

публикувано на 17.09.24 в 11:16

Почетоха Атанас и Любомир Далчеви с паметна плоча в Солун

Паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви беше открита в Солун по инициатива на Българската телеграфна агенция (БТА) и Генералното консулство на България в града. "България трябва да поставя знаци по света на места със следи от бележити българи", заяви..

публикувано на 17.09.24 в 11:13