Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Травъл блогърите ни призовават да опознаем най-магнетичните кътчета на родината с изложба

Снимка: astom.org

"България – магнетична и красива" – под този наслов българските травъл блогъри представят някои от най-живописните места у нас. Изложбата с уникални кадри, заснети от пътешествениците, ще бъде открита на 24 септември на входа на Морската градина във Варна и ще остане там до 6 октомври.


"Искаме да представим на българските и чуждите туристи магията на България с нейното многообразие от природни и културни забележителности", казва Станислав Стилянов от неправителствената организация АСТОМ, обединяваща най-посещаваните български травъл блогове.

"Общо 18 снимки ще бъдат показани. Имаме най-различни дестинации – езера, планини, гори, манастири, скални образувания, интересни еко пътеки, самобитни села… Така че всеки приключенец ще може да открие дестинация, която да грабне неговото внимание и да го мотивира да предприеме своето следващо пътешествие в България."

Каньонът Горло до село Могилица край Смолян
България е магнетична и красива заради живописната природа, самобитната култура и хилядолетната история, смята Станислав.

Българските блогъри призовават аудиторията си да опознаят и обикнат страната ни. В блоговете си те споделят от първо лице полезна информация, свързана с различните видове туризъм у нас, както и идеи за бюджетно пътуване, какво да видим, как да стигнем до дадена локация, къде да отседнем и т.н. "В асоциацията ни членуват над 30 блога, като повечето са посветени на България, но има и за пътешествия в чужбина", казва Станислав и пояснява:

Травъл блогърите в района на град Трявна Снимка Красимира Илиева
"Част от тях са специализирани в различен тип туризъм. Имаме такива, които поставят акцента върху историческата стойност на дадена дестинация, други са с фокус върху кулинарния туризъм, имаме блогове, които са се специализирали в пътуването с кемпери и каравани и т.н. Като цяло това е една доста интересна плеяда от колеги, които пишат много развлекателно. Голяма част от тях са и отлични фотографи. Т.е. чрез травъл блоговете можем да се докоснем до едно автентично представяне на съответна дестинация" – казва Станислав.

Станислав Стилянов
Самият той е автор на блога TravelTasty.eu за пътувания и кулинария по света и у нас. Според него в ерата на дигиталната комуникация, на изкуствения интелект и интернет търсачките, всеки пътешественик може да намери необходимата информация за дадена дестинация в световната мрежа.

Блогърско посещение на община Средец
"Много голям плюс е че част от тези травъл блогове се списват освен на български, и на английски език и са доста добре оптимизирани. А това означава, че стигат по бърз и лесен начин до международна публика. Т.е. българските травъл блогъри имат голяма роля в рекламирането на дестинация България по света. И това го доказват както статистическите данни на сайтовете им, така и обратната връзка с туристите, които посещават страната ни. Не случайно сме предпочитани партньори на редица дестинации и бизнеси в сферата на туризма у нас и в чужбина" – каза в заключение Станислав Стилянов.

Вижте още:

Снимки: АСТОМ, Красимира Илиева, БТА, личен архив

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четирима български автори ще бъдат представени на Панаира на книгата във Франкфурт на Майн

Министърът на културата Найден Тодоров откри официално българския национален щанд на Панаира на книгата в гр. Франкфурт на Майн, Германия – най-големия книжен форум в света: "Книгите са лекарство за нашите души. Те ни учат на емпатия, учат ни да..

публикувано на 18.10.24 в 16:55

Културни институти в България и в Чехия едновременно откриват изложбата “Значимите български чехи”

Изложба с плакати на тема “Значимите български чехи” ще бъде открита на 22 октомври т.г. в Българския културен институт в Прага и в Чешкия център в София. Тя се посвещава на 75-ата годишнина от създаването на двете културни средища. През XIX..

публикувано на 17.10.24 в 19:55

Балет "Арабеск" ни увлича в "Тайната Данте"

Премиерата на Балет Арабеск "Тайната Данте" е това, за което в културните кръгове в България говорят от една седмица, но очакват още от края на миналия театрален сезон. Спектакълът е създаден от много силен творчески колектив, като хореограф е..

публикувано на 17.10.24 в 13:00