Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е на финала на Световната купа по паеля във Валенсия

Ник Тодоров
Снимка: Генерално консулство на България във Валенсия

Готвачи от България, Ирландия, Франция, Италия, Румъния, Колумбия, Мексико, Перу, Пуерто Рико, Обединените арабски емирства, Китай и Япония са сред финалистите на престижния конкурс World Paella Day CUP във Валенсия, Испания. 

България ще стиска палци на шеф Николай Тодоров - Ник, известен като един от организаторите на редица кулинарни фестивали и концерти в България. На финала на състезанието той ще представи своя авторска рецепта за паеля, включваща продукти, които могат да се намерят само в България и на Балканския полуостров.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радослава Недялкова от Милано е "Българка на годината-2023", публиката отличи Невенка Костадинова, Сърбия

Радослава Недялкова от Милано е избрана за "Българка на годината-2023" сред номинираните 24 наши сънароднички от 19 държави. Отличието на името на Св. Злата Мъгленска беше връчено днес на тържествена церемония в УНСС в София. Радослава Недялкова е..

публикувано на 18.10.24 в 16:26
На 18 октомври ИАБЧ присъжда „Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023“

Обявяват "Българка на годината" сред изявени сънароднички от 19 държави

На тържествена церемония, под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова, днес ще бъде връчено отличието "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023". С него Изпълнителната агенция за българите в чужбина удостоява една от..

публикувано на 18.10.24 в 05:50

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов се срещна с българите от Берисо

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов прие на 14 октомври 2024 г. в посолството в Буенос Айрес представители на Българското културно дружество "Иван Вазов" от град Берисо, предаде БТА.  Поводът за срещата е избирането на българския..

публикувано на 15.10.24 в 18:39