Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският фолклорен клуб "Чемшир" се представя в "Културни нощи" в Северна Ирландия

Снимка: Facebook / BG Folk Dance Club CHEMSHIR

Българският фолклорен клуб "Чемшир" от град Арма, Северна Ирландия, ще участва в програмата на "Културни нощи" в град Ома, Северна Ирландия. Изявата на групата ни е днес от 19:00 часа местно време на централния площад в Ома. "Скъпи сънародници, вярваме на силна българска подкрепа, за да представим страната ни, България, подобаващо“, написаха във Фейсбук танцьорите. 

Снимка: Facebook / BG Folk Dance Club CHEMSHIR
Клуб "Чемшир“ е създаден на 1 септември 2013 г. от Пламена Чемширова. Формацията обединява хора от различни възрасти и с различно ниво на умения от цяла Северна Ирландия, които обичат народните танци. Идеята е да се покаже красотата на българската традиционна народна музика, танци и българска култура, съобщава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радослава Недялкова от Милано е "Българка на годината-2023", публиката отличи Невенка Костадинова, Сърбия

Радослава Недялкова от Милано е избрана за "Българка на годината-2023" сред номинираните 24 наши сънароднички от 19 държави. Отличието на името на Св. Злата Мъгленска беше връчено днес на тържествена церемония в УНСС в София. Радослава Недялкова е..

публикувано на 18.10.24 в 16:26
На 18 октомври ИАБЧ присъжда „Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023“

Обявяват "Българка на годината" сред изявени сънароднички от 19 държави

На тържествена церемония, под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова, днес ще бъде връчено отличието "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023". С него Изпълнителната агенция за българите в чужбина удостоява една от..

публикувано на 18.10.24 в 05:50

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов се срещна с българите от Берисо

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов прие на 14 октомври 2024 г. в посолството в Буенос Айрес представители на Българското културно дружество "Иван Вазов" от град Берисо, предаде БТА.  Поводът за срещата е избирането на българския..

публикувано на 15.10.24 в 18:39