Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се включва в Европейската седмица на спорта #BeActive

Снимка: bgweekofsport.bg

За десета година България се включва в Европейската седмица на спорта #BeActive. В периода 23-30 септември Министерството на младежта и спорта организира множество събития за насърчаване на активното спортуване, подобряване на физическата активност на населението и популяризиране на здравословното хранене. 



Кампанията ще стартира днес от 11:00 часа в Благоевград, а Спортно селище и Нощ на спорта #BeActiveNight ще се проведат на 28 септември от 16:00 часа пред НДК в столицата. Мотото на инициативата тази година e „Бъди активен, остани във форма, мисли зелено“, а събития ще се проведат в София, Благоевград, Самоков, Казанлък, Нова Загора, Хасково, Кърджали и Неделино. 
#BeActive е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България завърши наравно с Люксембург в мач от Лигата на нациите

Българският национален отбор по футбол постигна нулево равенство като домакин с Люксембург в Лигата на нациите. “Лъвовете” получиха подкрепата на над 16 хил. фенове на пловдивския стадион “Христо Ботев”, но това не им помогна да пробият отбраната..

публикувано на 13.10.24 в 09:01

Ултрамаратонци бягат по маршрута Ком-Емине в подкрепа на хора с увреждания

Ултрамаратонците Пирин Галов и Павлин Райчев предстои да пробягат 580-километровото трасе Ком-Емине в Стара планина, като началото на предизвикателството им е днес, 9 октомври. Двамата ще направят опит за скоростно тандемно преминаване на дългото..

публикувано на 09.10.24 в 08:25
Цанко Цанков

Световният плувен рекорд на Цанко Цанков отменен

Броени дни след официалното признаване на световния рекорд на Цанко Цанков за най-дълго непрекъснато и неасистирано плуване по река Дунав Асоциацията за световни рекорди анулира постижението му. Признаха официално световния рекорд на Цанко Цанков в..

публикувано на 06.10.24 в 16:00