Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С родни биопродукти отбелязваме Деня на биологичното производство

Снимка: Европейска комисия

Днес отбелязваме Деня на биологичното производство. В ЕС биологично е едва 10,4% от производството, а в България то е намаляло до едва 2-2,2%, каза пред БНР Надежда Шопова от Института за изследвания на климата, атмосферата и водите към Българската академия на науките.
В София, по повод Деня на биологичното производство, ще се проведе голям празник с български биологични продукти, кулинарни демонстрации и забавления за цялото семейство. Събитието е от 10:00 до 17:00 часа на "Голямата поляна" в Южния парк на столицата.



Био продуктите си - млечни и месни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, сокове, вино, ядки, мед, шоколади и други изкушения, ще представят над 30 производители от различни краища на страната. За децата от 7 до 12 години е предвидено кулинарно училище за готвене с биопродукти, водено от известния телевизионен готвач Ути Бъчваров, което ще започне в 10:00 часа.
Хубав повод да подкрепим българските производители на биологични храни и изделия!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

“Фич Рейтингс”: Само ценовата стабилност спъва България за влизане в еврозоната

Международната рейтингова агенция “Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута BBB с положителна перспектива, съобщиха от финансовото министерство. Положителната перспектива отразява изгледите на..

публикувано на 19.10.24 в 11:53
Росен Карадимов

Технологичен гигант от Тайван иска да строи завод край Пловдив

Тайвански технологичен гигант преговаря за изграждането на голяма производствена база на територията на Тракия икономическа зона край Пловдив. Това съобщи министърът  на иновациите и растежа Росен Карадимов, който се запозна с хода на..

публикувано на 16.10.24 в 18:44

България е 52-ра сред 165 страни по икономическа свобода

България е на 52-ро място по икономическа свобода в света за 2024 г., показва последното проучване на канадския институт "Фрейзър", съобщават от Института за пазарна икономика (ИПИ). Проучването измерва степента на икономическа свобода в 165..

публикувано на 16.10.24 в 16:52