Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Снимка: БГНЕС

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно със своите стопани, за да участват в конкурса “Всички животни са прекрасни!”.

Идеята е паркът да се превърне в сборен пункт на любителите на животните от града и участниците и гостите на събитието да се насладят на разнообразието от животински видове. За всички ще има подаръци, лакомства и изненади”, каза Александрина Колева от общинската фондация “Русе – град на свободния дух”, която е организатор на събитието.

По време на парада общинският приют за безстопанствени животни ще очаква хората, желаещи да си осиновят куче. Всеки посетител ще може да остави и сума в кутия за дарения за каузите на институцията, посветени на грижата за кучетата и котките.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новата седмица започва с температури до 25 градуса

В понеделник ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове главно в Източна България ще има ниска облачност или мъгла, които до обед ще намалеят и разсеят. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°,..

публикувано на 27.10.24 в 19:10
Росица Матева

ЦИК отчита по-висока междинна избирателна активност от тази на изборите през юни

Към 16:00 ч. средната избирателна активност за страната е 26,25% по данни на ЦИК. Това обяви на брифинг заместник-председателят и говорител на комисията Росица Матева. Най-висока е избирателната активност в Смолян – 32,33%, най-ниска в Сливен - 20,34%...

публикувано на 27.10.24 в 18:44

Избирателната активност на българите в деня на вота за 51-вото Народно събрание

Избирателната активност към  17,00 ч .  достигна 28,5% , съобщиха от  “Галъп интернешънъл болкан” . Показателят е по-високо спрямо същия час на предходните избори през юни т . г. Активността се движи в сходство с екзит пола, който сме провели през..

обновено на 27.10.24 в 17:26