Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравка Евтимова участва в литературен фестивал в Скопие

Снимка: bookstar.mk

Българската писателка и преводач Здравка Евтимова e сред гостите на десето издание на фестивала на европейската литература в Северна Македония "BookStar". Българският културно-информационен център в Скопие е партньор на събитието.

До 3 октомври на различни места в Скопие писатели от няколко европейски страни участват в разнообразни литературни прояви - четения, срещи, дебати, представяния, филмови прожекции и др. Сред авторите, които македонската столица посреща тази година, са Йон Калман Стефансон (Исландия), Алесандро Барико (Италия), Кристиян Новак (Хърватия), Здравка Евтимова (България), Хосе Луис Пейшото (Португалия), Игор Мароевич (Сърбия), Паола Перети (Италия), Фарук Шехич (Босна и Херцеговина) и Мирженка Чехова (Чехия).

Във фестивала участие ще имат и над 40 писатели, университетски преподаватели, критици, музиканти и други представители на издателства от Северна Македония.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Приказки от дъждовна София" представи фотографът Антонио Георгиев във Варшава

В Българския културен център във Варшава беше представена изложбата "Приказки от дъждовна София", посветена на 145-тата годишнина от обявяването на София за столица на България. Фотографиите на талантливия Антонио Георгиев представят..

публикувано на 30.09.24 в 15:40

Изкуството преобразява любими места в центъра на Пловдив

В първите есенни дни жителите и гостите на Пловдив са поканени да си припомнят специални, любими и интересни пространства в центъра на града. Това своеобразно преоткривателство и разпознаване на опитомени от личната емоция и спомените места ще бъде..

публикувано на 30.09.24 в 13:35

Творци от пет държави се събират в Русе на интердисциплинарен фестивал

Писатели и хореографи от България, Венецуела, Литва, Турция и Франция ще се включат в третото издание на международния интердисциплинарен фестивал Leap Off Page, който ще се състои от днес до 6 октомври в Русе, съобщиха организаторите от фондация..

публикувано на 30.09.24 в 07:00