Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Прекъсването на насилието в Близкия Изток изисква усилия на международната общност

Снимка: БТА

Най-важна задача към момента е да бъде осигурено безопасното завръщане от Ливан на всички български граждани, които искат да бъдат евакуирани. Това каза пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев. 

Държавният глава посочи, че ескалацията на конфликта в Близкия изток има потенциал да застраши мира в целия регион и призова за сдържаност и разум.

"Време е спиралата от насилие и страдание в Близкия Изток да спре, а това изисква усилие не само от въвлечените страни, а и последователни усилия от цялата международна общност", подчерта президентът. От думите му стана ясно, че българските власти следят обстановката, като се прави оценка на вероятността от повишаване на миграционния натиск към България, но също така и на риска от асиметрични атаки в региона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Румен Радев призова за мир в Украйна и Газа

"Нашият свят е изправен пред редица сложни проблеми. От безпрецедентното предизвикателство пред световния мир и сигурност до ескалиращата климатична криза и продължаващите неравенства". Това каза президентът Румен Радев пред Общото събрание на..

публикувано на 25.09.24 в 18:30

Вече са ясни номерата на партиите за изборите

В Централната избирателна комисия бяха определени чрез жребий номерата в бюлетината за гласуване между партиите и коалициите, регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Сред парламентарно представените формации ГЕРБ-СДС ще..

публикувано на 25.09.24 в 17:01

Димитър Главчев обеща честни избори и призова българите у нас и по света да гласуват

На среща с българската общност в Лос Анджелис служебният премиер Димитър Главчев отправи призив за масово гласуване на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. “ Ще направя всичко възможно, за да има честни и прозрачни избори. Гласувайте! ”,..

публикувано на 25.09.24 в 11:02