Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешно евакуираха от Ливан още 80 българи, общо завърналите се са 169

Всички сънародници, които са пожелали да се евакуират от Ливан, вече са на българска територия

Властите са в готовност да евакуират още хора от Бейрут

Снимка: БТА

Още 80 български граждани от Ливан кацнаха снощи на летище София с правителствения самолет. Така евакуираните с два полета след 30 септември вече са 169. Последният полет бе посрещнат от министъра на транспорта Красимира Стоянова. Тя заяви, че българските власти остават в готовност да евакуират още хора от Бейрут.


По думите й, всички, които са пожелали да се върнат в София, вече са на българска територия. 50 от завърналите се са деца, като 12 от тях са бебета.

По данни на Министерството на външните работи в Ливан има 400 българи
, но не всички са пожелали евакуация. Генералният директор на правителствения Авиоотряд 28 бригаден генерал Тодор Коджейков заяви пред bTV, че ако условията позволяват, ще се проведе още един курс до Ливан, но всичко зависи от правителството. Засега трети полет не се налага.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изнесени консулски дни във Ванкувър

Генералното консулство на България в Торонто съвместно с Българо-канадското дружество в Британска Колумбия ще проведат изнесени консулски дни на 20 и 21 септември.  Адресът, на който ще се състоят консулските дни, е: 838 Hamilton St, Vancouver, BC V6B..

публикувано на 19.09.24 в 16:02

Българите в Унгария честваха предстоящия Ден на независимостта

Българи в Унгария отбелязаха Деня на независимостта. По традиция тържеството събра присъстващите пред паметника "Български дулап" в Халастелек – град в конгломерацията на Будапеща, съобщи за БТА Светла Кьосева, главен редактор на българо-унгарското..

публикувано на 19.09.24 в 12:11

Делегация на БАН посети люлката на Българското книжовно дружество в Браила

Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академията. Учредителното събрание на Българското книжовно дружество, чийто..

публикувано на 19.09.24 в 08:41