Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодосий Спасов представя "Балкански емоции" в Женева

Снимка: theodosiispassov.com

Именитият изпълнител на кавал Теодосий Спасов ще изнесе тази вечер в Женева, Швейцария, концерт под надслов "Балкански емоции". В зала Frank-Martin от 20 ч. на сцената до него ще бъдат още четирима музиканти – Ирина Гудева - контрабас и вокал, и китаристите Атанас Уркузунов, Георги Василев и Димитър Иванов.

Концертът се организира по повод Деня на независимостта на България - 22 септември, от Асоциация за музика и изкуство "Конкордия" и Асоциация за българска култура, традиция и просвета "Д-р Стамен Григоров" - Женева. Програмата на концерта ще представи типичната за Теодосий Спасов неповторима комбинация от фолклор, джаз и класика.

Редактор: Диляна Трачева





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Без предупреждение"

Младият Тодор Гаджалов се занимава с музика от 5-годишен, когато започва да свири на пиано и да пее. Продължава с образование в музикалното училище в Пловдив и музикалната академия в София. От малък участва в различни конкурси, от които има редица..

публикувано на 19.09.24 в 10:15

"Жива"

Една от най-нашумелите групи у нас с една от най-интересните и магнетични фронтдами – Керана и космонавтите – добавя ново съзвездие в своя музикален космос. На 19 септември в Маймунарника в София музикантите ще представят с концерт своя втори албум..

публикувано на 18.09.24 в 10:15

"Къде остана детството"

Лятото влиза днес в класните стаи, заедно с усмивките на децата… Първият учебен ден винаги е повод за вълнение – както за най-малките, които за първи път пристъпват училищния праг, така и за по-възрастните, които с умиление си припомнят онези вълшебни..

публикувано на 16.09.24 в 10:15