Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водещият учен в света в сферата на ИИ проф. Зико Колтер с лекция в София

Снимка: zicokolter.com

По покана на INSAIT в България пристига един от водещите учени в света в сферата на изкуствения интелект и член на борда на OpenAI – проф. Зико Колтер, съобщи Министерството на образованието. Той ще изнесе публична лекция в Софийския университет, част от инициативата на българския институт световни лидери да се срещат с българската студентска, технологична и научна общност. Срещата ще се състои на 11 октомври от 18:30 ч. в зала 65 на Ректората на Софийския университет.

Проф. Котлер е най-новият член на борда на компанията, създала ChatGPT. В този борд той работи пряко с нейния създател Сам Алтман. Проф. Колтер е и един от най-реномираните и влиятелни учени в света в сферата на безопасния и надежден изкуствен интелект. Професор е в един от водещите университети в света – “Карнеги Мелън” (САЩ), както и директор на департaмента по машинно обучение там. 

Лекцията ще разкрие най-новите постижения в областта на безопасността на големите езикови модели (LLMs), включително как тези методи значително повишават устойчивостта на LLMs срещу злонамерени атаки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивал за европейска солидарност на СУ отбелязва 35 г. от падането на Берлинската стена

С Фестивал за европейска солидарност ще бъде отбелязана 35-ата годишнина от падането на Берлинската стена. Според организаторите от Културния център на СУ “Св. Климент Охридски” и сдружението “Център за четене и култура” фестивалът, който се открива..

публикувано на 07.10.24 в 06:00

Новата седмица започва със слънчево време

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне до умерен и постепенно ще се ориентира от юг. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 20°. Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито...

публикувано на 06.10.24 в 18:30

Земеделците в протестна готовност заради неизплатената украинска помощ

Все повече браншови организации в земеделието обявяват протестна готовност по повод неизплатените средства по т.нар. украинска помощ, предназначена да компенсира икономическите загуби заради войната. Към декларациите на зърнопроизводителите,..

публикувано на 06.10.24 в 12:26