Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Палестина ще преговаря с "Хамас" за освобождаването на българските моряци от "Galaxy Leader"

Снимка: Медийният център на хусите чрез АП

Въпросът за освобождаването на двамата български моряци, които са заложници на йеменските хути, ще бъде поставен на среща в Кайро. Това съобщи новоназначеният палестински посланик у нас Насри Халил Абу Джайш.

Българските моряци, част от екипажа на "Galaxy Leader", са в плен от ноември миналата година. На 7 октомври 2023 година "Хамас" нападна Израел, с което бе поставено началото на разрастващия се конфликт в Близкия изток. Според посланик Насри Халил Абу Джайш Палестина е водила разговори и с Иран, и с Йемен, и с "Хамас" за освобождаването на българите, държани в плен, предаде репортерката на БНР Марта Младенова.

"Този месец в Кайро ще се проведе среща между палестинската национална власт и "Хамас". Едно от нашите основни искания към "Хамас" ще бъде освобождаването на двамата българи", заяви палестинският посланик.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Димитър Главчев: Има потенциална опасност от мигрантска вълна

Потенциално има опасност от мигрантска вълна, заяви на брифинг служебният премиер Димитър Главчев след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, на което беше осъдена заплахата за страната ни от рязкото влошаване на средата за..

публикувано на 04.10.24 в 16:19

България трябва да е готова за всички сценарии в Близкия изток

Трябва да сме готови за най-лошия сценарий, защото обстановката ескалира след директната атака на Иран срещу Израел, заяви министърът на отбраната Атанас Запрянов пред БНТ. "Имаме стъпки на отговор, което е следваща ескалация", подчерта..

публикувано на 04.10.24 в 10:50

По съседски: Събития с балкански адрес

Премиерът на РСМ: Няма да се отклоним от членството в ЕС, но няма да лъскаме обувки Правейки оценка на първите 100 дни на кабинета си, македонският премиер Християн Мицкоски отчете, че правителството се е справило решително с..

публикувано на 04.10.24 в 10:05