Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Палестина ще преговаря с "Хамас" за освобождаването на българските моряци от "Galaxy Leader"

Снимка: Медийният център на хусите чрез АП

Въпросът за освобождаването на двамата български моряци, които са заложници на йеменските хути, ще бъде поставен на среща в Кайро. Това съобщи новоназначеният палестински посланик у нас Насри Халил Абу Джайш.

Българските моряци, част от екипажа на "Galaxy Leader", са в плен от ноември миналата година. На 7 октомври 2023 година "Хамас" нападна Израел, с което бе поставено началото на разрастващия се конфликт в Близкия изток. Според посланик Насри Халил Абу Джайш Палестина е водила разговори и с Иран, и с Йемен, и с "Хамас" за освобождаването на българите, държани в плен, предаде репортерката на БНР Марта Младенова.

"Този месец в Кайро ще се проведе среща между палестинската национална власт и "Хамас". Едно от нашите основни искания към "Хамас" ще бъде освобождаването на двамата българи", заяви палестинският посланик.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова

Илияна Йотова пожела на избирателите да помнят края на 50-ия парламент и да направят достоен избор

Петдесетото Народно събрание приключи по начин, който е преди всичко много обиден за нас, българските граждани , коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в Маджарово, където се състоя националното поклонение “Ден на тракийската памет” на мемориалния..

публикувано на 28.09.24 в 15:23
Рая Назарян

Рая Назарян ще свика извънредно заседание на парламента при желание на 1/5 от депутатите

Председателят на Народното събрание Рая Назарян ще свика извънредно заседание, ако една пета от депутатите предложат конкретни теми и точки. В Кюстендил, където е гост на Празника на плодородието, Рая Назарян уточни, че правилникът й позволява..

публикувано на 28.09.24 в 14:43
Абдула Бухабиб и Иван Кондов

Външният министър увери ливанския си колега, че България няма нищо общо с взривените пейджъри

На кратка среща в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк служебният външен министър Иван Кондов е запознал Абдула Бухабиб – министър на външните работи и имиграцията на Ливан, с резултатите от разледването, извършено от българското правителство..

публикувано на 28.09.24 в 09:20