Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище Пловдив пуска нови авиолинии за зимния туристически сезон

Снимка: plovdivairport.com

Летище Пловдив ще има зимна авиолиния до Бирмингам във Великобритания по повод предстоящия зимен туристически сезон. Първият полет предстои на 2 ноември.

В момента до Пловдив има редовни полети от Лондон и Манчестър. През зимния сезон освен редовните линии традиционно ще лети чартърът до Белфаст, заяви изпълнителният директор на аерепорт Пловдив Дойчин Ангелов. Той посочи, че добавянето на нови дестинации зависи до голяма степен от Фонда за развитие на летището, в който членуват общини и организации от Южен централен район.

Ще се изпълнява и нов чартър с маршрут Букурещ - Пловдив - Прага и обратно. Линията е по договор на курорта Пампорово с туроператори и румънска авиокомпания. Тя ще даде възможност в бъдеще да бъдат пуснати редовни линии до тези градове, допълни Ангелов, цитиран от БТА. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Родители от Скопие на деца със синдрома на Даун, ще проучват добри практики в София

Родители и деца от Дневен център за лица със синдром на Даун ''Доза среќа'', гр. Скопие, ще пристигнат в София на 10 и 11 октомври, по покана и с финансиране от Фондация ''Българска Памет''. Целта на посещението на представителите на..

публикувано на 07.10.24 в 13:21

Посолството на Албания отвори вратите си за студенти на Софийския университет

В сградата на посолството на Република Албания в София се състоя приятелска среща между посланика г-жа Инид Мило със студентите и преподавателите по албански език от Катедрата по балканистика на СУ "Свети Климент Охридски", както и членове на албанската..

публикувано на 07.10.24 в 10:55

Кучета и котки без дом търсят осиновители на изложба в Русе

Изложба на бездомни котки и кучета в русенския “Екомузей с аквариум” подава ръка на осиновителите да намерят свой домашен любимец. Всички четириноги са спасени и излекувани от сдружението “Германо-българска помощ за животните”, каза неговият..

публикувано на 07.10.24 в 07:00