Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъдени са възможностите за засилване на културното сътрудничество с Елванген, Германия

Посланик Григор Порожанов (вдясно), директорът на БКИ - Берлин Борислав Петранов (вляво) и кметът на Елванген Михаел Дамбахер
Снимка: FB/@BGRBotschaftBerlin

Българският посланик Григор Порожанов и директорът на Българския културен институт в Берлин Борислав Петранов проведоха среща с кмета на Елванген Михаел Дамбахер, с когото обсъдиха сътрудничеството в сферата на културния и исторически туризъм, възможностите за посещение от страна на представители на български неделни училища в Елванген по повод 24 май, задълбочаване на приятелството между Елванген и Троян, както и перспективите на новия проект на града за културна зона и изложбен център.

Григор Порожанов и Елеонора Остермайер

В рамките на визитата в града представителите на България посетиха паметната плоча на Св. Методий и параклис, носещ името на българския светец и разположен в една от историческите кули на града – научаваме от информация на официалната фейсбук страница на българското дипломатическо представителство в Берлин. От посолството съобщават, че изключително ползотворна е била и срещата им с нашата сънародничка Елеонора Остермейер. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Приказки от дъждовна София" представи фотографът Антонио Георгиев във Варшава

В Българския културен център във Варшава беше представена изложбата "Приказки от дъждовна София", посветена на 145-тата годишнина от обявяването на София за столица на България. Фотографиите на талантливия Антонио Георгиев представят..

публикувано на 30.09.24 в 15:40

Изкуството преобразява любими места в центъра на Пловдив

В първите есенни дни жителите и гостите на Пловдив са поканени да си припомнят специални, любими и интересни пространства в центъра на града. Това своеобразно преоткривателство и разпознаване на опитомени от личната емоция и спомените места ще бъде..

публикувано на 30.09.24 в 13:35

Здравка Евтимова участва в литературен фестивал в Скопие

Българската писателка и преводач Здравка Евтимова e сред гостите на десето издание на фестивала на европейската литература в Северна Македония "BookStar". Българският културно-информационен център в Скопие е партньор на събитието. Здравка..

публикувано на 30.09.24 в 11:01