Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева неделя с температури до 23 градуса

Снимка: БТА

В неделя ще бъде слънчево с разкъсана предимно висока облачност. Ще бъде почти тихо. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще се образува краткотрайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София 7°, а максималните – между 18° и 23°, в София 20°.

В планините също ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен западен, следобед по най-високите върхове на Рила и Пирин силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 15°, на 2000 м – около 8°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, следобед с разкъсана висока облачност. Максималните температури ще бъдат между 18° и 20°, а на морската вода – 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция на бавно отслабване.

Над Балканите от запад на изток ще се увеличи облачността. По-често слънчево ще бъде в източните райони.

В Атина ще бъде 28 градуса, в Белград – 23, в Букурещ и Истанбул – 21.

В северната част от Пиренеите и южните райони на Франция ще се установи слънчево време, докато в южната част на полуострова ще бъде облачно, а превалявания от дъжд ще има на места в Португалия. Над повечето страни от Западна и Централна Европа и над Скандинавския полуостров ще бъде облачно. Дъжд ще вали в Норвегия, Швеция, Дания, Германия, Полша и балтийските страни. Облачно с валежи ще бъде и в западните райони от Европейска Русия и в източните и южни части на Украйна. В южните райони на Италия ще преобладава слънчево време, докато в северната половина ще има значителна облачност.

В Мадрид ще бъде 24 градуса, в Рим – 23, във Виена – 17, в Париж – 15, в Стокхолм – 12, в Санкт Петербург – 10, в Москва – 9.

В Мелбърн ще бъде 24 градуса, в Ню Йорк – 23, в Кейптаун – 22, в Чикаго – 20.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новата седмица започва със слънчево време

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне до умерен и постепенно ще се ориентира от юг. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 20°. Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито...

публикувано на 06.10.24 в 18:30

Земеделците в протестна готовност заради неизплатената украинска помощ

Все повече браншови организации в земеделието обявяват протестна готовност по повод неизплатените средства по т.нар. украинска помощ, предназначена да компенсира икономическите загуби заради войната. Към декларациите на зърнопроизводителите,..

публикувано на 06.10.24 в 12:26

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35