Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С шествие в подкрепа на донорството мотористите сложиха край на мотосезона

Снимка: БГНЕС

Мотошествие в подкрепа на донорството и трансплантацията на органи премина през столичните улици. Под мотото “Да! На живота!” и с маршрут от Националния исторически музей до Народното събрание мотористите сложиха край на тазгодишния мотосезон.

В момента 836 пациенти у нас чакат за трансплантация на органи – сред тях 770 се нуждаят от нов бъбрек, 22 – от сърце, 19 – от черен дроб, а 10 – от бял дроб. Един човек, изпаднал в мозъчна смърт, може да спаси до осем човешки живота чрез органно донорство, както и да подобри живота на до сто души чрез донорство на тъкани, припомнят от агенцията.

Събитието беше организирано от Изпълнителната агенция “Медицински надзор”, 36 мотоклуба и фондация “Искам бебе”.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тиквени фантазии в Севлиево

Севлиево е „царството на тиквата“. Вкусният плод се отглежда в изобилие в тази част на Северна България. Не случайно местните са му посветили специален фестивал, който се провежда в рамките на Севлиевския есенен панаир. Тази година началото бе..

публикувано на 12.10.24 в 09:05

Бащи, разделени от децата си, за пореден път призоваха за споделено родителство

Бащи излязоха на пореден протест в столицата, настоявайки чрез промени в Семейния кодекс да се въведе споделеното родителство. Бащи призоваха за въвеждането на споделено родителство “ Голям проблем е, че дори да имаш режим на лични контакти с..

публикувано на 12.10.24 в 08:54

В събота ще превалява над Източна България

В събота , 12 октомври, минималните температури ще са между 12 и 17°, в София 12°. Преди обяд над Източна България ще е облачно, на места с валежи, но до края на деня и там валежите ще спрат. В останалата част от страната облачността ще се разкъсва..

публикувано на 11.10.24 в 19:45