Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"По-близо" е най-новата песен на Ирина Флорин

Снимка: Facebook / Irina Florin

Появила се на българската музикална сцена още в началото на 80-те години на ХХ век, през 90-те Ирина Флорин се превърна в една от емблемите на родния поп жанр. Най-новата ѝ песен, озаглавена "По-близо", отново разказва история за любовта. И, типично за стила на певицата, съчетава модерно звучене с нежни, мелодични вокали.

В създаването на "По-близо" участват редица добре познати имена: Жени Джамбазова пише музиката, Димитър Кърнолски и Магомед Алиев – Мага работят по аранжимента, а Дара Екимова и Ваня Щерева създават текста заедно със самата Ирина.


"Тази песен е за човек, който те разбира по-добре от всеки друг. В свят, в който често се озоваваме сами, най-ценно е да намериш този, който може да ти даде усещане за дом, смисъл и сила", споделя Ирина Флорин.

Видеото към песента е ексцентрично и същевременно минималистично, подчертавайки емоционалната връзка, която песента търси да предаде. Режисьори на клипа са креативното дуо The Trackers (Евгени Гочев и Еда Кадирова) и самата Ирина Флорин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Крадец на мечти"

Музиката на DARA е пъстра като самата нея - доказва го най-новият ѝ сингъл "Крадец на мечти". В него младата певица води откровен диалог с вътрешния си критик - онзи глас, който често ни руши и разколебава, но в същото време без милост ни тласка към..

публикувано на 11.10.24 в 10:15
Донка Ангъчева и Росен Гергов

Живеещата в Австрия виртуозна пианистка Донка Ангъчева свири за жителите на Враца

Донка Ангъчева, един от най-ярките и виртуозни европейски пианисти, част от престижната селекция „Bosendorfer Artist“,  ще изнесе на 11 октомври концерт във Враца, съвместно с врачанската Симфониета, съобщиха от оркестъра. Ангъчева е солист на..

публикувано на 11.10.24 в 06:35

“Български баси за Борис Христов” ще звучи в пет града по случай 110 години от рождението на великия оперен певец

Български оперни певци излизат на една сцена, за да отдадат почит към Борис Христов в 110-ата година от неговото рождение. Превъплъщавайки се в емблематични за великия бас роли, но и с доза артистична закачка те ще напомнят за световните му триумфи с..

публикувано на 10.10.24 в 14:00