Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съставите на СИК извън страната вече са назначени

Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева
Снимка: БТА

Към днешна дата за участие в предсрочните парламентарни избори са регистрирани 4858 кандидати за народни представители. От тях 1378 са жени, 3480 – мъже. Бройката не е окончателна, тъй като продължават да постъпват искания за заличаване на някои от кандидатите. Това съобщи на брифинг заместник-председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева. 

В страната и извън нея засега ще има 12 640 СИК, но тази бройка също ще търпи промяна, тъй като 48 часа преди изборния ден ще се образуват секции в лечебни, социални заведения и места за задържане. В 9353 секции в страната ще се гласува с машина. Извън страната ще се гласува в 719 секции в 57 държави, като машинно гласуване ще има в 157 секции. Съставите на СИК извън страната вече са назначени, посочи Матева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов се срещна с българите от Берисо

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов прие на 14 октомври 2024 г. в посолството в Буенос Айрес представители на Българското културно дружество "Иван Вазов" от град Берисо, предаде БТА.  Поводът за срещата е избирането на българския..

публикувано на 15.10.24 в 18:39

Правителството отпусна допълнителни средства за дейността на Агенцията за българите в чужбина

Правителството одобри допълнителни средства в размер до 112 000 лв. по бюджета на Министерството на външните работи за 2024 г. Средствата са за Изпълнителната агенция за българите в чужбина към министъра на външните работи за подсигуряване на поддържането..

публикувано на 15.10.24 в 14:44
Мария Гусейнова

Мария Гусейнова: Никой в Азербайджан не ме пита защо говоря на български

"Обичам България, това е страната на моите исторически корени!", казва с вълнение в гласа Мария Гусейнова, председател на общественото сдружение "Подкрепа за развитието на азербайджано-българската дружба". Веднъж в годината тя идва в страната ни, за..

публикувано на 15.10.24 в 10:00