Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 22

В брой 22 на предаването слушайте:

  • 20 години българско училище „Христо Ботев“ - Ню Йорк – разговор с дългогодишната преподавателка в него Елена Игън за равносметката от изминалото време, натрупания опит и бъдещите предизвикателства;
  • Когато пушката се превръща във флейта – Константин Златев и изкуството с послание за мир;
  • Лилия Захаринова разказва приказни истории в градска среда – или какелектрически табла се превръщат в произведения на изкуството.

Водещ е Красимир Мартинов. 

Слушайте предаването всеки четвъртък от 10:00 до 11:00 часа в ефира на програма "Христо Ботев", а след това – в платформите на БНР –  "Радио България", "Бинар.бг", както и в YouTube канала на Радио България

Очакваме ви с мнения и коментари на: radiobulgaria@bnr.bg и във Фейсбук – "Радио България за българите по света"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

28 октомври ще бъде неучебен ден в училищата с изборни секции

28 октомври (понеделник) ще бъде неучебен за учениците от училищата в страната, в които има разположени избирателни секции. Това се посочва в заповед на министъра на образованието и науката Галин Цоков. "Денят след изборите за Народно събрание се..

публикувано на 16.10.24 в 16:48

Фондация "Теодора фон Ауерсперг" започва своята работа и в България

Защитата на животните и децата в неравностойно положение, както и насърчаването на различни културни инициативи, са основополагащи за подобряването на средата за живот у нас. Около тази идея се обединяват талантливата пианистка Надежда Цанова и..

публикувано на 16.10.24 в 08:15

В Одесос откриха изцяло запазена статуя от II - III век

Уникална статуя от римския период на Одесос, предварително датирана към края на II – първата половина на III век, е намерена при изкопни работи в района на жп гарата във Варна, съобщиха археолозите от РИМ-Варна. Статуята се намирала в зона с пясъчни..

публикувано на 15.10.24 в 18:36