Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни есенно слънчево време, минималните температури ще падат

Екопътека ''Ждрелото на река Ерма''
Снимка: БТА

В петък, 18 октомври, ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Минималните температури ще бъдат между 2° и 3°, по Черноморието до 6°- 8°, в София – около 0°. Максималните ще са достигат 12° - 17°, в София – около 16°.

В планините
 ще е предимно слънчево със силен северен вятър по билата. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде 11°, на 2000 м – около 4°.

По Черноморието
ще преобладава слънчево време, с до силен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще достигат 13° – 15°, на морската вода  – 20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В събота
ще остане предимно слънчево

На Балканите
– над по-голямата част от полуострова в петък ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще има мъгла. По-значителна облачност ще има над западните райони, където на места ще превали дъжд. На изток ще се задържи ветровито, с температури по-ниски от обичайните. В Атина ще бъде максимум 21°, в Белград 18°, в Истанбул 17, в Букурещ – 15°.

Европа
– над по-голямата част от Пиренейския п-ов ще е слънчево, по-значителна облачност ще има над западните и североизточните райони н, където ще превали. Над Западна Европа, Западното и Централното Средиземноморие ще е облачно с валежи, на места значителни. Облачно, без съществени валежи ще е над Скандинавския п-ов. Слънчево, на места със сутрешни мъгли ще е в Прибалтика, Беларус, Западна Украйна и Централна Европа. Над по-голямата част от Източна Европа ще преобладава слънчево време, преди обяд на места с мъгли. По-значителна ще е облачността над южните райони от Източноевропейската равнина, където ще превали дъжд. 

В Рим се очакват максимални 21 градуса, в Париж – 18°, в Лондон – 16°, в Мадрид – 17°, в Берлин 16° и в Москва - 7°
В Монреал ще е до 13°, в Чикаго - 18°, в Ню Йорк - 13°, в Лос Анжелис ще е 19°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Разбилият се учебно-боен самолет L-39 е бил технически изправен

Комисията, която разследва авиокатастрофата, при която на 13 септември се разби на земята учебно-боен самолен L-39 в Граф Игнатиево, не откри преки грешки в организацията на полета. Това съобщи служебният министър на отбраната Атанас Запрянов на..

публикувано на 15.10.24 в 10:36

Разходка с вързани очи по улиците на София показва колко е трудно придвижването за незрящите

15 октомври е Международен ден на белия бастун и всяка година привлича общественото внимание към предизвикателствата пред хората с увредено зрение и особено тяхната свързаност с обществото ни. Белият бастун е признат като знак за зрително..

публикувано на 15.10.24 в 09:10

Форум в Бургас обсъжда състоянието на Дунав и Черно море

Конференция на тема "От извора на Дунав до Черно море – здравословна вода и здравословен живот" ще се проведе в Бургаския свободен университет в черноморския град. Участниците ще се фокусират върху иновативни и приросъобразни решения за..

публикувано на 15.10.24 в 07:05