Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима български автори ще бъдат представени на Панаира на книгата във Франкфурт на Майн

Снимка: Асоциация „Българска книга“

Министърът на културата Найден Тодоров откри официално българския национален щанд на Панаира на книгата в гр. Франкфурт на Майн, Германия – най-големия книжен форум в света: "Книгите са лекарство за нашите души. Те ни учат на емпатия, учат ни да използваме въображението си, за да мечтаем за едно по-красиво бъдеще, а често ни дават и идеите как да продължим напред", подчерта министър Найденов в приветствиео си към участниците в изложението.



Международният панаир на книгата във Франкфурт е важно събитие за разпространението на българската култура в чужбина. Тази година българският национален щанд, организиран от Асоциация „Българска книга“ с подкрепата на Министерството на културата на Р. България, е разположен на площ от 32 кв. метра в зала 4.1 – щанд D85 .



В програмата на българския щанд са включени събития с четирима родни автори, както и събитие за децата от българските училища в Германия. Предстоят срещи с писателката Елена Алексиева и с Тодор П. Тодоров - носител на специална награда на Европейската литературна награда, българския автор Роберт Леви, с участието на Иглика Трифонова ще бъде представена книгата „Антарктическият стопаджия“.

снимки: Асоциация „Българска книга“; БТА/Генералното консулство на България във Франкфурт на Майн/Фейсбук





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Културни институти в България и в Чехия едновременно откриват изложбата “Значимите български чехи”

Изложба с плакати на тема “Значимите български чехи” ще бъде открита на 22 октомври т.г. в Българския културен институт в Прага и в Чешкия център в София. Тя се посвещава на 75-ата годишнина от създаването на двете културни средища. През XIX..

публикувано на 17.10.24 в 19:55

Балет "Арабеск" ни увлича в "Тайната Данте"

Премиерата на Балет Арабеск "Тайната Данте" е това, за което в културните кръгове в България говорят от една седмица, но очакват още от края на миналия театрален сезон. Спектакълът е създаден от много силен творчески колектив, като хореограф е..

публикувано на 17.10.24 в 13:00
Художествена галерия „Станислав Доспевски“ в Пазарджик

Изложба в Пазарджик представя 21 творци от Северна Македония и България

В Художествената галерия "Станислав Доспевски" в Пазарджик на 17 октомври от 18:00 часа ще бъде открита художествена изложба, наречена "Пред екрана". Тя е съставена от произведения на 21 автори от Северна Македония и България.  Тазгодишното..

публикувано на 17.10.24 в 08:15