Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Димитър Главчев и Галя Кондева
Снимка: БГНЕС

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение.

Националната детска болница ще бъде готова през май 2028 г.

Болницата със своите 26 отделения и около 400 места ще осигурява комплексна грижа за малките пациенти. “Важното е, че за 4 години ще бъде преодолян застой от 40 години”, заяви Димитър Главчев.

Според окончателно приетата структура в болницата ще бъдат включени също детска психиатрия, генетична лаборатория, нуклеарна медицина, физиотерапия и рехабилитация, информира здравният министър Галя Кондева.

Чрез проекта за насърчаване на специализациите през следващите 4 години се предвижда да бъде преодолян кадровият дефицит”, каза още министърът. По него могат да кандидатстват лекари и медицински сестри и веме има записани близо сто желаещи. Най-голямо е насърчаването на медиците, работещи в педиатричните специалности.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10

Седем секунди е липсвала комуникация между кулата и самолета

В критичните седем секунди на полета, при който на 13 септември т.г. загинаха двама от най-добрите военни пилоти по време на подготовка за авиационни демонстрации, е липсвала комуникация между кулата и самолета. Това показват записите на разговорите..

публикувано на 19.10.24 в 10:03