Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Снимка: МВР

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца.

Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри, представяйки се на години, близки до техните. След като са спечелвали доверието на децата, те са ги манипулирали да участват в порнографски представления. Другите арестувани са споделяли в затворени групи материали със сексуални извращения с малолетни и са изполвали ресурсите на пиър ту пиър мрежите, за да свалят файлове със сексуално насилие на деца с цел последващата им обмяна със сексуални насилници от цял свят.

От жилищата на задържаните са иззети множество компютърни системи, лаптопи, видеокамери и други носители на информация, съдържащи огромно количество материали със сексуално насилие на деца от двата пола.

През м.г. на горещата линия на Националния център за безопасен интернет са постъпили над 46 300 сигнала, 95% от които – за сексуална онлайн експлоатация на деца.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разходка с вързани очи по улиците на София показва колко е трудно придвижването за незрящите

15 октомври е Международен ден на белия бастун и всяка година привлича общественото внимание към предизвикателствата пред хората с увредено зрение и особено тяхната свързаност с обществото ни. Белият бастун е признат като знак за зрително..

публикувано на 15.10.24 в 09:10

Форум в Бургас обсъжда състоянието на Дунав и Черно море

Конференция на тема "От извора на Дунав до Черно море – здравословна вода и здравословен живот" ще се проведе в Бургаския свободен университет в черноморския град. Участниците ще се фокусират върху иновативни и приросъобразни решения за..

публикувано на 15.10.24 в 07:05

Франция отличава Диана Добрева с ордена "Рицар на изкуствата и литературата"

На 15 октомври в резиденцията на посолството на Франция в София на официална церемония режисьорът на Народния театър Диана Добрева ще бъде отличена с френския орден "Рицар на изкуствата и литературата" – високо международно признание за приноса..

публикувано на 15.10.24 в 06:30