Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев и топъл ще е Димитровден

Св.Димитър е покровител на храма и жителите на пиринското с.Тешово
Снимка: Елена Каркаланова

В събота, 26 октомври, ще бъде предимно слънчево. След обяд над западните райони ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София - около 20°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В неделя в по-голямата част от страната ще е почти тихо. Ще преобладава слънчево време, над западната половина от страната - с разкъсана висока облачност. 

На Балканския полуостров ще бъде слънчево. В сутрешните часове на отделни места около водните басейни и в низините ще има намалена видимост.

На Пиренейския полуостров, Британските острови, Франция, Швейцария и в Северна Италия ще бъде облачно с валежи от дъжд.
В Западното Средиземноморие ще има и гръмотевици. Предимно слънчево ще бъде в страните от Бенелюкс, Германия, Западна Полша и Чехия. Предимно слънчево ще бъде в останалата по-голяма част от Скандинавския полуостров, Финландия и Украйна.

Над останалата част от Източна Европа ще има значителна облачност, в крайните североизточни райони от континента с превалявания от дъжд и сняг.
В Лондон 15°, Париж 18°, в Белград и Рим 23°. В 22°. В Москва 8°. В Истанбул 19°, в Букурещ 20 и Атина ще 24°.
Отвъд Океана – във Ванкувър 11°. В Сан Франциско 21°. В Чикаго 18°. В Мелбърн 19°, в Сидни 17°. В Окланд 18° и в Уелингтън 16°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Росица Матева

Единайсет сигнала за изборни нарушения са постъпили в ЦИК

До 11,40 ч. в Централната избирателна комисия са постъпили 11 сигнала за нарушения в гласуването за нов парламент – сред тях за агитация по телевизия, за заснет вот и за студент, който не е допуснат да гласува. Подадени са също 35 решения на регионални..

публикувано на 27.10.24 в 12:46

Илияна Йотова очаква силно политическо правителство след изборите

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надеждата, че след изборите ще бъде съставено силно политическо правителство. “Смятам, че с моя глас намалява търговията с купуване на гласове”, заяви тя, след като гласува с машина за нов парламент. Вицепрезидентът..

публикувано на 27.10.24 в 12:06

"Гласувай трудно" за незрящи

Много трудности срещат в придвижването и в бита си хората с двигателни и зрителни увреждания в България. Но освен чисто физически, пречките се оказват и на ниво достъп до информация и административно обслужване. Дори в изборния ден, когато всички..

публикувано на 27.10.24 в 09:20