Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малък е броят на гласуващите в Турция

Снимка: БТА

Няма информация за сериозни проблеми при гласуването в Турция, предава специалния пратеник за изборите там Мария Петрова. Масово се гласува с машини, но от малък брой хора – така тя описва вота в югоизточната ни съседка. По-голяма е активността пред урните в Бурса. В Истанбул, Одрин и Измир е нисък броя на гласувалите. В двете избирателни секции в истанбулския квартал "Авджълар" до обяд има моменти, когато изобщо не е имало гласоподаватели. Гласуващите масово са на видима възраст над 40 години, но все пак има и по-млади избиратели.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Марин Йотов от Берлин очаква от политиците готовност за компромиси в името на правителство

В цяла Германия българите могат да гласуват в 66 секции. В Берлин те са пет, като във всяка от тях има машина. Изборният ден протича спокойно.   До момента са гласували малко над 800 души, което в сравнение с изборите на 9 юни е малко повече..

публикувано на 27.10.24 в 18:00
Иван Цанков

Иван Цанков, Аржентина: Хората трябва да гласуват с необходимото чувство на отговорност

Десетки хиляди са българите, които живеят в Аржентина. За съжаление точна статистика за техния брой не е правена, но според различни източници те варират от 50 000 до 150 000 души. Част от тях са емигранти от новата вълна, заселили се там след..

публикувано на 27.10.24 в 16:50

Спокойно протичат изборите в Сърбия, там гласуват и туристи от България

Българи, които днес са в Сърбия - гласуват в секциите в Босилеград и Цариброд, казаха за БНР ангажираните с вота от другата страна на границата, предава кореспондентът на БНР в Кюстендил Кирил Фалин. До 15 часа в Цариброд са гласували над 300 души,..

публикувано на 27.10.24 в 16:39