Град Елена, област Велико Търново, посреща хиляди гости за Празника на еленския бут. Майсторите балканджии ще демонстрират в съботния и неделния ден кулинарното си изкуство, предаде кореспондентката на БНР Здравка Маслянкова.
Повече от 1500 еленски бута са приготвили за гостите си домакините. Те посочват, че задължително условие за неповторимия вкус на деликатеса от свинско месо имат тънкостите в неговото приготвяне.
„Месото е от български производители. Единственият консервант, който ползваме, е само сол. Зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчакваме минимум една година, година и половина“, разкрива част от тайните потомственият еленски майстор Пенчо Трухчев.
Празникът ще бъде съпроводен и с богата фолклорна програма.
В петък от северозапад облачността ще се увеличава и привечер в Северозападна България ще завали дъжд, който бързо ще премине в сняг. Ще духа до умерен югозападен вятър, който по-късно след обяд в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и с..
В "България днес" на 2 януари 2025 г. Райна Манджукова, ръководителката на ИАБЧ ни разказва за дейността на агенцията, как е в помощ на различните български общности и взаимодействието й с другите институции. След това от мрачната и мъглива София се..
Преговорните екипи на ГЕРБ-СДС, "Демократична България", "БСП-Обединена левица" и "Има такъв народ" обсъдиха предложения по проект на споразумение за управление. За това съобщиха от ГЕРБ на страницата си във фейсбук. Срещата се е провела в Народното..
Президентът на Република България Румен Радев поздрави всички българи у нас и по света с настъпването на новата 2025 година и им пожела мир, здраве и..
Нова година, нови хоризонти! С вас сме, за да ви информираме, вдъхновяваме и подкрепяме по пътя към нови цели и успехи през 2025 година. Екипът на..
В първия ден на новата 2025 година в Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" бяха приети, общо 606 планински чинки (Fringilla..