Eмисия новини
от 01.00 часа

Резултати : автор Iskra Dekalo

Amalia Aronova: "In Bulgaria it didn't matter if you were Bulgarian or Jewish"

The majority of Bulgarian Jews are poor craftsmen or ordinary workers. Growing up among Greeks, Armenians, Turks and Gypsies, the ordinary Bulgarians cannot understand the struggle against the Jews. The racial issue is alien to them.” This is how..

10.03.21 13:48 |

Jeki Amir kthehet tek rrënjat e saj në Bullgari

Ajo është një shkrimtare izraelite me rrënja bullgare. Jeki Amir i shkruan tregimet dhe romanet e saj në hebraisht, por përshkruan në to fëmijërinë e vet në Bullgari, si dhe shokun kulturor pas mbërritjes në Izrael. Ajo ka lindur në Sofje, ndërsa..

28.02.21 11:55 |
La Dra. Anat Livne en la inauguración de la exposición

Descendiente de judíos búlgaros exhibe el archivo de Janusz Korczak

Un año más ha llegado el 27 de enero, día en que en el año 1945 serían liberados los pocos sobrevivientes de los prisioneros en el campo de concentración nazi de Auschwitz. Décadas más tarde, la ONU convirtió aquella fecha en Día Internacional de..

27.01.21 09:41 |
Doktor Anat Livne gjatë hapjes së ekspozitës “Varshava hebre: Historia e frymës njerëzore” në muzeun “Bejt Lohamej-Ha-Geataot” - janar 2018

Një pasardhëse e hebrenjve bullgarë tregon arkivin e Janusz Korczak

27 janari është dita në të cilën gjatë vitit 1945 lirohen të mbijetuarit e pakët të shpëtuar në kampin e përqendrimit në Auschwitz. Dhjetëvjeçarë më vonë OKB-ja e kthen datën në një Ditë Ndërkombëtare për të përkujtuar Holokaustin, duke inkurajuar jo..

27.01.21 07:10 |
Dr. Anat Livne bei der Vorstellung einer neuen Exposition im Haus der Ghettokämpfer „Beit Lohamei-Ha-Getaot“ im Jahr 2018

Nachkommin bulgarischer Juden zeigt das Archiv von Janusz Korczak

Es naht der 27. Januar – der Tag, an dem im Jahr 1945 die wenigen Holocaust-Überlebenden aus dem Konzentrationslager „Auschwitz“ befreit wurden. Jahrzehnte später haben die „Vereinten Nationen“ das Datum zum internationalen..

25.01.21 18:45 |

Albert Bullgari – fizarmonicisti i cili ruajti Bullgarinë në zemrën e vet

Në vigjilje të vitit 2021 Bashkimi i Njerëzve me Çrregullime të të Parit në Izrael ia dorëzoi çmimin e vet më të madh Albert Bullgarit. Kështu të shpërngulurit bullgarë në Izrael e quanin fizarmonicistin, i cili vite me radhë i mësonte falas fëmijët e..

15.01.21 07:05 |

Për "Rolls-Royce-in e malebisë" dhe sekretin e suksesit

Të mund të ruash një biznes 70 vjeçar familjar në degën ushqimore është një arritje e vërtetë. Synimi drejt fitimit, për llogari të cilësisë, jo njëherë ka dështuar madje sipërmarrësit më të suksesshëm. Të mësuar me shijen e një ushqimi të caktuar,..

06.10.20 06:05 |

Sobre el Rolls−Royce de la mahalabia y el secreto del éxito

Mantener durante 70 años un negocio familiar en el sector alimenticio es un verdadero logro. La búsqueda de ganancias, a expensas de la calidad, ha hecho fallar incluso a los empresarios más exitosos. Acostumbrados al sabor de un alimento, los clientes..

30.09.20 16:25 |
Shtëpia e Kulturës në fshat sot

Për jetën më parë dhe tani në një fshat “bullgar” në Izrael

Luftërat, arratisja nga regjimet politike, kërkimi i një jete më të mirë gjatë viteve i kanë çuar shumë bashkatdhetarë tanët larg atdheut. I tillë është rasti i banorëve të një fshati “bullgar” në Izrael – Beit-Hanaan. Fshati gjendet në pjesën..

09.03.20 13:58 |
Das Kulturhaus in Beit Hanan heute

Das Leben in einem „bulgarischen“ Dorf in Israel – früher und jetzt

Kriege, Flucht vor politischen Regimen oder die Suche nach einem besseren Leben haben im Laufe der Jahre viele Landsleute fernab der Heimat gebracht. Das trifft auch für die Menschen in einem „bulgarischen“ Dorf in Israel zu, das Beit Hanan heißt...

06.03.20 16:45 |
Всички новини: днес | вчера