Eмисия новини
от 21.00 часа
Petër Çobanov

Zëvendësguvernatorët e Bankës Kombëtare Bullgare refuzojnë postin e ushtruesit të detyrës së kryeministrit

Zëvendësguvernatori i Bankës Kombëtare Bullgare (BNB) Petër Çobanov, pas takimit me presidentin Rumen Radev, komentoi se konsultimet e kreut të shtetit me kandidatët potencialë për ushtrues detyre të kryeministrit janë në një fazë ku nuk ka vendim..

29.03.24 17:51 |
Dimitër Radev

Sektori bankar i Bullgarisë tashmë është pjesë e mekanizmave të eurozonës

Për anëtarësimin e Bullgarisë në eurozonë, pyetja nuk është nëse, por kur. Një mendim të tillë e shprehu guvernatori i Bankës Kombëtare Bullgare /BNB/, Dimitër Radev, në konferencën në Sofje "Rruga evropiane e Bullgarisë - anëtarësimi në eurozonë:..

15.03.24 17:28 |

Bullgarët jashtë vendit dërgojnë gjithnjë e më shumë para në vendin tonë

Në vitin 2023, rreth 1.32 miliardë leva janë transferuar në Bullgari në mënyrë bankare nga bullgarët jashtë vendit. Kjo ndihmë rezulton të jetë një nga investimet më të mëdha në ekonominë bullgare. Të dhënat janë nga një sondazh i Bankës Kombëtare..

24.01.24 06:10 |

Ligji i ri për Bankën Kombëtare Bullgare kaloi në lexim të parë

Asambleja Kombëtare miratoi në lexim të parë ligjin e ri për Bankën Kombëtare Bullgare (BNB), i cili do të lejojë Bullgarinë të hyjë në Eurozonë. Qëllimi i tij është të sigurojë integrimin ligjor të bankës qendrore bullgare në Eurosistemin me futjen e..

19.01.24 17:54 |

Bullgari merr 180 mijë leva /92 mijë euro/ kredi për shtëpi dhe e paguan për 25 vjet

Shuma mesatare e kredive të dhëna rishtazi të siguruara me pasuri të paluajtshme rezidenciale po rritet vazhdimisht - nga 156 mijë leva /80 mijë euro/ në vitin 2022, në 180 mijë leva në tremujorin e tretë të vitit 2023 nën ndikimin e rritjes së çmimit të..

19.01.24 15:23 |
Milena Stojçeva

Elektromobiliteti dhe softueri janë ndër sektorët e preferuar nga investitorët

Sipas të dhënave të Bankës Kombëtare Bullgare /BNB/, në vitin 2023 investimet e huaja direkte në vend do të jenë mbi 7 miliardë leva (mbi 3,5 miliardë euro), tha sot në Varna ministrja e inovacionit dhe zhvillimit Milena Stojçeva, cituar nga BTA...

09.01.24 17:16 |
Dimitër Radev

Banka Kombëtare Bullgare dhe bankat po punojnë për ta bërë Bullgarinë gati për euron

Në ditën e bankierit, 6 dhjetor , guvernatori i Bankës Kombëtare Bullgare (BNB), Dimitër Radev, uroi të gjithë punonjësit në banka. “Sektori bankar vazhdon të jetë në një gjendje shumë të fortë dhe është një faktor kryesor në zbatimin e prioriteteve më..

06.12.23 10:02 |
Banka Popullore Bullgare

Për të tretin muaj radhazi Banka Popullore Bullgare rrit normën kryesore të interesit

Që nga 1 nëntori, Banka Popullore Bullgare (BNB) po rrit normën kryesore të interesit për monedhën kombëtare levën në 3.79 për qind. Për muajin tetor, norma e interesit ishte 3.64 për qind dhe në shtator 3.53 për qind. Normat e interesit rriten që nga..

01.11.23 08:44 |
Dimitër Radev

1 janari 2025 është një datë e mundshme për hyrjen e Bullgarisë në Eurozonë

1 janari 2025, nëse bëhen përpjekje, është një datë e mundshme dhe reale që Bullgaria të bëhet anëtare e Eurozonës. Këtë e tha guvernatori i Bankës Kombëtare Bullgare (BNB), Dimitër Radev, në një seancë dëgjimore në parlament. Sipas tij, BNB dhe..

13.07.23 18:09 |
Godina e BNB

Banka Kombëtare Bullgare rriti normën e interesit me mbi 8 për qind në baza mujore

Banka Kombëtare Bullgare /BNB/ rrit nga 1 maji normën kryesore të interesit në 2.77 për qind nga 2.47 për qind në prill. Më shumë se një herë, BNB ka paralajmëruar se rritja e kreditimit në vend mund të përkeqësojë portofolin në sistemin bankar. Një..

01.05.23 14:48 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна