Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Banka Kombëtare Bullgare dhe bankat po punojnë për ta bërë Bullgarinë gati për euron

Dimitër Radev
Foto: BGNES

Në ditën e bankierit, 6 dhjetor, guvernatori i Bankës Kombëtare Bullgare (BNB), Dimitër Radev, uroi të gjithë punonjësit në banka. “Sektori bankar vazhdon të jetë në një gjendje shumë të fortë dhe është një faktor kryesor në zbatimin e prioriteteve më të rëndësishme për vendin, përfshirë anëtarësimin në Eurozonë”, tha Radev për BGNES. Për guvernatorin e BNB, mjaftueshmëria e kapitalit, likuiditeti dhe përfitimi i bankave në Bullgari është mbi nivelin mesatar në BE. Në një intervistë për “24 Çasa”, kryebankieri deklaroi se nëse nuk do të kishte qenë i sigurt për shanset reale të vendit për të hyrë në Eurozonë, nuk do të kishte pranuar një mandat të dytë në krye të BNB. “Stabiliteti i levës është funksion i qëndrueshmërisë së monedhës sonë rezervë (euro). Ajo që do të ndodhë është që valuta jonë rezervë, euro, të bëhet valutë kombëtare”, thekson Radev. Për të, “inflacioni mbetet problem” për shkak të “sinkronizimit jo të mirë mes politikës fiskale dhe asaj monetare”.

Më shumë nga rubrika

Një kompani gjermane për prodhimin e pjesët të makinave investon në një ndërmarrje në Pleven

Kompania gjermane “Kayser Automotive” do të investojë në një ndërmarrje për prodhimin e pjesëve të makinave në Pleven, njofton faqja Investor. Madhësia e investimit nuk është bërë e ditur, por pritet që ndërmarrja të fillojë punën këtë vit në një..

botuar më 24-03-02 8.05.PD

Çmimi i karburantit në Bullgari po rritet

Mesatarisht, karburantet me pakicë në Bullgari janë rritur me 10 stotinka për naftën dhe 4 stotinka për benzinën gjatë muajit të fundit. "Çmimet janë plotësisht adekuate. Ato janë të lidhura me atë që po ndodh në tregjet ndërkombëtare të produkteve të..

botuar më 24-03-01 4.27.MD

Edhe një herë po vonojnë nisjen e terminalit të gazit në Aleksandropolis

Terminali i gazit të lëngshëm në Aleksandropolis - Greqi do të hyjë zyrtarisht në funksionim tregtar më 1 maj. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e Komisionit për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit, ku u diskutua për çmimet e gazit natyror në Bullgari nga..

botuar më 24-02-28 11.37.PD