Eмисия новини
от 15.00 часа

Një kompani rumune duhet të transportojë transportuesit e blinduar bullgar në Ukrainë

Ka përfunduar procedura për largimin e mjeteve të blinduara të tepërta në vend. Ato u mblodhën në Sofje. Për dërgesën në Ukrainë, pritet që një kompani rumune të rregullojë orarin e largimit, tha për BNT Zëvendësministri i Mbrojtjes Atanas..

21.02.24 11:18 |

Do të ndërtojnë një bazë të përhershme ushtarake të NATO-së në Bullgari

Një qytet i tërë i vogël në të cilin do të jetojnë ushtarët e aleatëve të NATO-së, nga grupi ndërkombëtar luftarak në territorin e Bullgarisë, do të ndërtohet nga Ministria e Mbrojtjes deri në vitin 2025. Kostoja e parashikuar është të paktën 50..

14.09.23 11:49 |

Një ekspozitë dokumentare për Bashkimin e 1885 niset për një turne në vend

"Kujtesa e ruajtur e Bashkimit të vitit 1885 në muzetë, arkivat, bibliotekat dhe koleksionet private bullgare" është një ekspozitë që Muzeu Historik Rajonal – Plovdiv vë në dispozicion të publikut në qytete të ndryshme të vendit. Qyteti Jamboll është..

03.09.23 10:05 |
Ministri i mbrojtjes Todor Tagarev

Nuk ka plane për të ndërtuar një bazë të NATO-s pranë qytetit Jamboll

Në përgjigje të një pyetjeje të guvernatores rajonale të Jambolit, Biljana Kavallxhieva, ministri i mbrojtjes, Todor Tagarev, deklaroi se nuk ka plane për të hapur një bazë të NATO-s pranë qytetit të Jambolit (Bullgari Juglindore). Shkak për..

10.08.23 18:16 |

Partitë e majta në Jamboll po protestojnë kundër strukturave aleate të NATO-së

Në qytetin Jamboll, protestuan kundër vendosjes së bazave aleate në Kabile dhe në aeroportin Bezmer. Organizatorë janë koalicioni “E Majta”, i cili gjithashtu filloi të mbledhë nënshkrime nën moton “Jamboll nuk do baza të NATO-së”. Rasti është..

10.08.23 09:43 |

Një impiant për prodhimin e fotovoltaikëve do të funksionojë në fund të vitit 2023 në Jamboll

Një kompani italiane për prodhimin e moduleve fotovoltaike investoi 13 milionë leva në impiantin e saj të ri në Jamboll. Ndërtimi pritet të fillojë në prill 2023 dhe prodhimi do të përfundojë në fund të vitit të ardhshëm. Vendet e reja të punës do..

11.12.22 10:35 |

Kalimi i grupeve të mëdha të emigrantëve është tashmë një dukuri e përditshme në vendin tonë

Pas “një tjetër gare” mbrëmë mes organeve të rendit dhe një veture me 18 emigrantë, në rrugën Ellhovo-Burgas, sërish ka viktima. Në incident ka të plagosur lehtë - një grua dhe një fëmijë, shtetas të Irakut dhe Sirisë. Shoferi gjeorgjian u ndalua dhe..

01.12.22 15:44 |

Një ekspozitë në Jamboll ofron një shëtitje nëpër të kaluarën kulinare të Bullgarisë

Ekspozita e parë e botimeve të gjellëve kulinare bullgare në vend nga viti 1870 deri në ditët e sotme u hap në qytetin Jamboll(Bullgari Juglindore). Ekspozitat janë pjesë e një koleksioni unik në pronësi të koleksionistit Marin Lesev. Për më shumë..

24.11.22 07:15 |
Stanimir Stanev

Në zonat kufitare jugore vijon gjendja e shpallur e pjesshme e fatkeqësisë për shkak të presionit të emigrantëve

Gjendja e pjesshme e jashtëzakonshme për shkak të presionit migrator në rajonet e Burgasit, Jambolit dhe Haskovos do të zgjatet. Ajo u shpall më 23 shtator dhe do të vazhdojë për shkak të riparimeve urgjente të rrugëve pyjore. Në Jamboll,..

27.09.22 17:58 |

Me festime në mbarë Bullgarinë shënojmë 137 vjetorin e Bashkimit

Bullgaria feston 137 vjetorin e Bashkimit të Principatës së Bullgarisë me Rumelinë Lindore . Tradicionalisht, qendra e festimeve është qyteti i Plovdivit . Me tingëllimin e kambanave, filloi lutja solemne në Katedralen “Fjetja e Hyjlindëses..

06.09.22 13:04 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна