Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një impiant për prodhimin e fotovoltaikëve do të funksionojë në fund të vitit 2023 në Jamboll

Foto: pixabay

Një kompani italiane për prodhimin e moduleve fotovoltaike investoi 13 milionë leva në impiantin e saj të ri në Jamboll. Ndërtimi pritet të fillojë në prill 2023 dhe prodhimi do të përfundojë në fund të vitit të ardhshëm. Vendet e reja të punës do të jenë rreth 50, dhe specialistët e nevojshëm do të jenë nga fusha e IT dhe inxhinierë. Objekti do të zërë rreth 3 hektarë nga 11 hektarët e blerë. Prodhimi do të jetë tërësisht ekologjik, pa rrezik të ndotjes së mjedisit, me synimin që në fillim të jetë 350 megavat, kapaciteti i tij të arrijë në 600 megavat. Për këtë qëllim, pranë fabrikës do të ndërtohet një park fotovoltaik në një sipërfaqe prej rreth 600 hektarësh.

Përpiloi: Joan Kolev

Përgatiti në shqip: Vesella Mançeva

Më shumë nga rubrika

Kompania shtetërore e qumështit po zgjeron tregun e saj me çmime të ulëta

Produktet e kompanisë së qumështit “LB Bulgaricum” hyjnë në rrjetin tregtar të Bashkimit Qendror të Kooperativës në të gjithë vendin dhe do të ofrohen me çmime të përhershme të ulëta. Marrëveshja për këtë u arrit sot ndërmjet kompanisë shtetërore dhe..

botuar më 23-03-30 5.27.MD

Sipas Komisionit Evropian, rinegocimi zyrtar i Planit të Rimëkëmbjes ende nuk është kërkuar

Edhe nëse Bullgaria arrin të rinegociojë Planin e saj të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë, objektivat e arritjes së neutralitetit klimatik duhet të mbeten në të, njoftuan nga Komisioni Evropian për BNR. Kjo do të thotë se Sofja duhet të ndajë të..

botuar më 23-03-29 3.36.MD

Ekonomisti Stojan Pançev: Taksa mbi fitimin e tepërt është më tepër një ide ekzotike

Ministria e Financave miratoi një koncept të projektligjit të buxhetit të shtetit për vitin 2023, sipas të cilit një deficit prej 3 për qind do të arrihet nëpërmjet rritjes së disa prej normave tatimore, eliminimit të TVSH-së preferenciale nga mesi..

botuar më 23-03-28 3.51.MD