rosica Mateva

Zgjedhjet e prillit do të kushtojnë 12 milionë leva

Organizimi dhe mbajtja e zgjedhjeve të gjashta radhazi për dy vitet e fundit do të kushtojë 12 milionë leva (6.1 milionë euro), tha për bTV Rosica Mateva, nënkryetare e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ). Më 2 prill, bullgarët do të votojnë në..

03.02.23 12:00 |
Rumen Radev

Data e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare është 2 prilli

Duke pasur parasysh sfidat teknike para Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), zgjedhjet do të mbahen në datën më të hershme të mundshme në të cilën nuk do të ketë rrezik për votim me makinë, në mënyrë që të respektohet ligji që dikton që çdo shtetas..

24.01.23 19:01 |

KQZ: Pjesëmarrja më e madhe elektorale është në Sofje, më e ulëta - në Kërxhali

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) nuk regjistroi shkelje të rënda në zgjedhjet për Legjislaturën e 48-të të Kuvendit Popullor. Deri në orën 16:00, pjesëmarrja e votuesve ishte absolutisht identike me atë të zgjedhjeve të 14 nëntorit të vitit të kaluar..

02.10.22 21:11 |

Votimi përfundoi në Australi dhe Zelandën e Re

Filluan të hapin seksionet në Amerikën e Veriut dhe Kanada. Votimi përfundoi në Zelandën e Re dhe Australi. Por, rezultatet e rajonit do të shpallen pas përfundimit të ditës së zgjedhjeve, tha zëdhënësi i komisionit Cvetozar Tomov.

02.10.22 16:32 |
Rosica Mateva

Ata që kanë të drejtë vote janë të përafërt me numrin e popullsisë

Pak më shumë se 6.6 milionë qytetarë bullgarë kanë të drejta zgjedhore, pavarësisht se ku jetojnë në botë, tha për bTV Rosica Mateva, Nënkryetare dhe Zëdhënëse e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. Numri i votuesve përafrohet me numrin e popullsisë..

26.09.22 12:04 |

Të gjitha faturat e votave në makinë do të numërohen

Makineritë në të cilat bullgarët do të votojnë në SHBA, Kanada, Britaninë e Madhe dhe Greqi tashmë u dërguan, njoftoi zëdhënësja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Rosica Mateva. 301 janë seksionet jashtë shtetit ku do të bëhet votimi me..

22.09.22 12:14 |

KQZ tregoi makineritë e votimit dhe mbrojtjet që garantojnë se pajisjet nuk mund të manipulohen

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) u tregoi gazetarëve makineritë e votimit dhe mbrojtjet që garantojnë se pajisjet nuk mund të manipulohen. Demonstrimi ishte i nevojshëm për shkak të sasisë së informacionit, sidomos në rrjetet sociale, se mund..

15.09.22 17:33 |

Rreth 60 000 aplikime për votim u dorëzuan nga bullgarët jashtë vendit

Më shumë se 50 800 bullgarë jashtë vendit kanë aplikuar për të votuar në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 2 tetorit, njoftoi KQZ. Më së shumti - 26 mijë, janë ata që dëshirojnë të ushtrojnë të drejtën e votës në Turqi, pasuar nga..

07.09.22 17:41 |

Presidenti dëshiron të rritet besimi në votimin me makinë

Është me rëndësi të madhe që zgjedhjet e 2 tetorit të dallojnë një shumicë të qëndrueshme qeverisëse që do të merret me reformat urgjente dhe vendimet strategjike për vendin, tha Presidenti Rumen Radev. Në një takim me presidentin, Radev kërkoi..

09.08.22 12:10 |

Fluksi i migracionit drejt Bullgarisë u rrit me 25 për qind në muajin e fundit

Gjatë vizitës së tij në Ellhovo, Ministri në detyrë i Punëve të Brendshme dhe Zëvendëskryeministër për Rendin dhe Sigurinë Publike, Ivan Demerxhiev, njoftoi se për vetëm një muaj fluksi i migrantëve në vendin tonë u rrit me 24 për qind,..

05.08.22 15:25 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна