Eмисия новини
от часа

Ministria e Mbrojtjes do të monitorojë dezinformatat në internet

Ministria e Mbrojtjes ka krijuar një organ që do të monitorojë dezinformatat në internet dhe media. Sipas rregullores së re për veprimtarinë e Qendrës së Informacionit pranë departamentit, shpallur në Fletoren Zyrtare, struktura do të monitorojë..

01.03.24 11:41 |

Bullgaria merr pjesë në një stërvitje të NATO-së për mbrojtjen kibernetike

Bullgaria merr pjesë në edicionin e pesëmbëdhjetë të stërvitjes kibernetike të NATO-së, Koalicioni Kibernetik 2023, i cili është ndër trajnimet më të mëdha kibernetike në botë, njoftoi Ministria e Mbrojtjes. Më shumë se 1000 njerëz nga më shumë se..

01.12.23 15:47 |

Strategjia e re ushtarake e Bullgarisë është gati

Ministria e Mbrojtjes përgatiti një strategji të re të mbrojtjes për Bullgarinë që u publikua për diskutim publik. Në të theksohet se mbrojtja e Bullgarisë kryhet në kuadër të mbrojtjes kolektive të NATO-së dhe në kuadër të politikës së përbashkët të..

17.10.23 15:25 |
Kirillo Budanov dhe Todor Tagarev

Shefi i inteligjencës ukrainase ishte për një vizitë në Bullgari

Ministria e Mbrojtjes njoftoi se shefi i Drejtorisë kryesore “Inteligjencë” të Ministrisë së Mbrojtjes së Ukrainës dhe një delegacion i kryesuar prej tij ishin për një vizitë zyrtare në Bullgari. Gjeneralmajor Kirillo Budanov gjatë vizitës së tij u..

08.08.23 17:10 |

Sipas Ministrisë së Mbrojtjes: “Nuk ka rrezik që lufta të dalë jashtë kufijve të Ukrainës”

Sipas vlerësimit të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shërbimit “Informacion Ushtarak”, aktualisht nuk ka rrezik që lufta të dalë jashtë kufijve të Ukrainës dhe të kalojë në territorin e NATO-së. Këtë e siguroi në një konferencë për shtypin zëvendësministri..

10.07.23 15:36 |
Todor Tagarev

Struktura kundër dezinformimit do të jetë në Ministrinë e Mbrojtjes

Pas takimit të ministrave të mbrojtjes të NATO-së në Bruksel, ministri Todor Tagarev njoftoi se në kuadër të Ministrisë së Mbrojtjes do të krijohet një strukturë kundër dezinformatave, njoftoi korrespondenti i BNR në Bruksel. Për këtë nuk do të..

16.06.23 18:32 |

Bullgaria nuk ka negociuar sigurimin falas të avionëve luftarakë për Ukrainën

Ministria e Mbrojtjes nuk ka zhvilluar bisedime për ofrimin falas të avionëve luftarakë bullgarë MiG-29 në Ukrainë. Këtë e bëri të ditur Ministria, pasi CNN raportoi më herët se një nga dokumentet e zbuluara nga Pentagoni përmend gatishmërinë e..

10.04.23 17:47 |

Tashmë është e qartë se çfarë arme do t'i dërgojmë Ukrainës

Qeveria teknike ka miratuar një listë të ndihmës ushtarake për Ukrainën, të hartuar nga Ministria e Mbrojtjes, sipas një verifikimi  në sistemin e informacionit ligjor të Këshillit të Ministrave. Hapi i rradhës është që parlamenti të votojë për..

02.12.22 15:09 |

Protesta për pagat e punonjësve në Ministrinë e Jashtme

Diplomatët bullgarë janë gati të protestojnë. Nga 2 dhjetori do të pezullohen shërbimet konsullore dhe certifikimet, do të ndërpritet edhe puna në Departamentin Qendror të Ministrisë së Punëve të Jashtme në Sofje. Edhe përfaqësitë diplomatike dhe..

30.11.22 12:26 |
Dimitër Stojanov

Polonia do të ndihmojë Bullgarinë për të vazhduar përdorimin e avionëve MiG-29

Ministria e Mbrojtjes po kërkon një zgjidhje për të vazhduar përdorimin e avionit MiG-29 përmes riparimit dhe/ose furnizimeve me mbështetjen e Polonisë. Kështu tha në Kuvend ministri i mbrojtjes Dimitër Stojanov. Në fillim të gushtit, palës..

28.10.22 16:28 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна