Eмисия новини
от 15.00 часа
Kornelija Ninov

Kryetarja e BSP-së, Kornelija Ninova: Ndryshimi i festës kombëtare cenon reformën kushtetuese

“Një fillim i rremë dhe shpifje e idesë së reformës kushtetuese”. Me këto fjalë kryetarja e Partisë Socialiste Bullgare (BSP), Kornelija Ninova, përcaktoi propozimin e  "Po e vazhdojmë ndryshimin - Bullgaria Demokratike" (PP-DB) për ta bërë 24 majin..

24.07.23 15:14 |

Parlamenti vendosi ndërprerjen e koncesionit “Rosenec” nga “Llukoill”

Me debate të mprehta parlamenti vendosi tërheqjen e koncesionit të portit Rosenec nga “Llukoill Neftohim Burgas” me procedurë të përshpejtuar. Kjo është bërë me ndryshimet e miratuara në Ligjin për Kontrollin e Zbatimit të Masave Kufizuese në..

21.07.23 17:16 |
Bojko Borisov

PP-DB dhe GERB-SDS ranë dakord për programin e tyre të përbashkët të qeverisjes

GERB-SDS dhe PP-DB ranë dakord për një program të përbashkët menaxhimi dhe do të nënshkruajnë një marrëveshje menaxhimi javën e ardhshme. Këtë e bëri të ditur kreu i GERB-it, Bojko Borisov. Më pas edhe bashkëkryetari i PP-DB Hristo Ivanov konfirmoi..

19.07.23 15:35 |

Borisov drejtoi komisionin për politikën e jashtme, Petkov - për çështjet e BE-së

Tre muaj pas fillimit të punës Legjislatura e 49-të e Kuvendit Popullor zgjodhi udhëheqësit e 22 nga gjithsej 25 komisione të përhershme parlamentare. Numri më i madh i komisioneve - 14, do të kryesohen nga GERB-SDS, DPS  do të drejtojë 5 dhe PP-DB -..

13.07.23 14:12 |

Buxheti 2023 kaloi në lexim të parë në Kuvendin Popullor

Kuvendi Popullor miratoi në lexim të parë buxhetin e shtetit për vitin 2023 me 156 vota “pro”. Mbështetja erdhi nga deputetët e GERB-SDS, PP-DB dhe DPS, përderisa “BSP për Bullgarinë”, “Vëzrazhdane” dhe “Ka një popull të tillë” ishin kundër. “Ky..

12.07.23 18:41 |
Asen Vasilev

Buxheti 2023 nuk do të kompensojë pagat e atyre që punojnë në sektorin publik

Korniza e përgjithshme e buxhetit nuk do të ndryshojë. Nëse bëhen propozime për ndryshime, ato do të jenë mbi bazën “kosto për kosto”. Mjetet do të merren për një qëllim në kurriz të një tjetri në buxhet, tha ministri i financave Asen Vasilev pas..

12.07.23 13:01 |