Eмисия новини
от 15.00 часа

Tubimet dhe festivalet е gjallërojnë jetën në vendbanimet e vogla në Bullgari

Vera është në ecje të plotë dhe kjo është koha kur njerëzit udhëtojnë dhe rizbulojnë jetën në qytetet më të vogla. Me tubimet kushtuar traditave, zakoneve, gatimeve vendase apo thjesht me takimet familjare, ata mbledhin mysafirë nga vendi dhe..

15.08.22 09:23 |

Thesari i Artë i Vëllçitrënit është i mbuluar në mistere

Shkëlqimi i tij ka ndriçuar sallat dhe muzetë më prestigjioze në botë. Thesari i Art i Vëllçitrënit, një nga monumentet më madhështore të artit trak, nuk pushon së udhëtuari nga kontinenti në kontinent dhe të ngjallë admirim me punimin e tij të..

08.05.22 10:35 |

Panagjurishte fitoi titullin "Qyteti Evropian i Sportit"

Qyteti Panagjurishte (rrethi Pazarzhik) plotësoi kriteret e larta për të qenë "Qyteti Evropian i Sportit" në vitin 2022 dhe mori titullin prestigjioz. Kjo u bë e qartë sot pas një inspektimi nga Shoqata e Qyteteve Evropiane dhe Kryeqyteteve të..

28.09.21 17:43 |
Rikrijimi i momenteve më të rëndësishme të Kryengritjes së Prillit në Klisura

Kryengritja e Prillit është një mesazh për të ardhmen

Sot Klisura, Koprivshtica dhe Panagjurishte shënojnë përvjetorin e 145 të shpalljes së Kryengritjes së Prillit (sipas stilit të ri). Në Panagjurishte u zhvillua një lutje falënderimi dhe një procesion liturgjik. Ndër të ftuarit në festën në Klisura..

01.05.21 15:37 |

Festojmë 165 vjet nga lindja e Rajna Knjaginjës

Këtë ditë në vitin 1856 në qytetin Panagjurishte (Bullgari Qendrore) ka lindur Rajna Popgeorgieva. Ajo është e njohur në historinë bullgare si Rajna Knjaginja /Princesha Rajna/ – mësuesja dhe mamia bullgare, e cila qepi flamurin kryesor të..

18.01.21 06:20 |

Origjinali I Thesarit të Florinjtë nga Panagjurishte kthehet në shtëpi

Origjinali i Thesarit të Art nga Panagjurishte, i cili e përhap lavdinë e Bullgarisë anë e mbanë botës, ekspozohet në sallën trezor të Muzeut Historik të qytetit Panagjurishte nga 23 shtatori deri më 2 nëntor. Ky thesar është një nga..

23.09.20 11:11 |

Panagjurishte është mikpritës i Kampionatit Botëror të Fishekzjarrëve

Ngjyra të bukura dhe krizantema të zjarrta në qiell do t’i presin banorët dhe vizituesit e Panagjurishtes më 17, 18 dhe 19 maj. Atëherë në qytezën e bukur buzë malit Stara Pllanina do të zhvillohet edicioni i shtatë me radhë i Kampionatit..

17.05.19 10:14 |
Shtëpia e Dudekovit

Qyteti Panagjurishte restauron trashëgiminë e vet rilindëse

Katër shtëpi të lashta rilindëse në qytetin Panagjurishte rikthyen shkëlqimin e vet pas restaurimit me mjete mbi Programi Operativ “Zhvillim Regjional” 2007-2013. Projekti i quajtur “Panagjurishte – kryeqyteti i lirisë”, na kthen drejt kohës..

02.08.14 08:05 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера