Eмисия новини
от 18.00 часа

Bimët gjenomike do të shfrytëzohen në bujqësi vetëm me mbështetjen e shoqërisë

Bullgaria u abstenua në votimin e propozimit të Parlamentit Evropian për bimët e marra përmes teknikave të reja gjenomike. Ministria e Bujqësisë vazhdon të zhvillojë diskutime publike dhe konsultime me shkencëtarët, në mënyrë që pozicioni..

15.02.24 08:44 |

Një bullgare nga Besarabia tregon tragjedinë e Holodomorit në Parlamentin Evropian

Një nënë gatuan 6 bizele dhe një këpucë për fëmijët e saj - kjo histori e frikshme është pjesë e ekspozitës "Uria" e bullgares besarabe Jona Tukuser. Ekspozita u hap në Parlamentin Evropian dhe përcjell me imazhe dhe dokumente tragjedinë e urisë..

24.01.24 11:39 |

Në vitin 2024 Sofja do të jetë "Kryeqyteti Botëror i Sporteve"

Me një ceremoni solemne, Sofja u shpall zyrtarisht Kryeqyteti Botëror i Sporteve në vitin 2024. Në ceremoni morën pjesë mbi 400 persona në sallën e madhe të Parlamentit Evropian në Bruksel. Të pranishëm ishin disa nga kampionët bullgarë më të njohur..

08.12.23 09:42 |

51% e bullgarëve priren të votojnë për Parlamentin Evropian

Sipas një sondazhi të Eurobarometrit të porositur nga Parlamenti Evropian, sipas 72% të qytetarëve të BE-së dhe 57% të bullgarëve, vendi i tyre përfiton nga të qenit pjesë e Komunitetit Evropian. Për 61 për qind prej qytetarëve të anketuar në BE dhe 48..

06.12.23 10:21 |
Nikollaj Denkov

Sipas kryeministrit Denkov “Bullgaria është objektivi i sulmeve hibride të synuara nga Rusia”

“Në historinë e saj të re, Bullgaria ka qenë objekt i përpjekjeve për dominim - disa prej tyre të suksesshme, nga Perandoria Ruse. Fatkeqësisht, këto orekse të Rusisë vazhdojnë edhe sot, dhe vendi ynë është subjekt i sulmeve hibride të synuara.” Këtë e..

22.11.23 14:08 |

“Trend”: 27% e bullgarëve janë gati të emigrojnë

27% e bullgarëve do të emigronin jashtë vendit. Për më shumë se gjysmën e tyre arsyeja kryesore do të ishte mundësia më e mirë për të punuar jashtë vendit. Këtë e tregojnë të dhënat e një anketimi të qendrës së sondazheve “Trend”, të kryer në..

06.10.23 14:29 |
Ilijana Ivanova

Ilijana Ivanova tani është komisionerja evropiane bullgare

Këshilli i BE-së miratoi Ilijana Ivanova si Komisionere Evropiane për Inovacion, Kërkim, Kulturë, Arsim dhe Rini. Kjo ndodhi me pëlqimin e Presidentes së Komisionit, Ursula von der Leyen, dhe pasi kaloi me sukses procedurën e miratimit në Parlamentin..

19.09.23 15:46 |

PE miratoi Iliana Ivanova komisionere evropiane bullgare

Parlamenti Evropian konfirmoi kandidaten bullgare Iliana Ivanova për komisionere evropiane. Kandidatura e saj për Komisioneren Evropiane për Inovacionet, Kërkimin, Kulturën, Arsimin dhe Rininë u miratua me 522 vota “pro”, 27 “kundër” dhe 51..

12.09.23 14:38 |
Ilijana Ivanova

Në Bruksel dëgjuan kandidaten bullgare për komisionere evropiane Ilijana Ivanova

Komisionet e Parlamentit Evropian për industrinë, kërkimet dhe energjinë dhe për kulturën dëgjuan Ilijana Ivanova, kandidate bullgare për komisionere për inovacionin, kërkimin shkencor, kulturën, Arsimin dhe rininë. Ivanova u propozua për të zëvendësuar..

05.09.23 16:38 |

A është euroja digjitale afër apo larg?

Aktualisht po punohet për futjen e euros digjitale në Eurozonë. Këtë muaj u publikua raporti i katërt mbi temën e Bankës Qendrore Evropiane (BQE), pasi Komisioni Evropian publikoi propozimet legjislative për këtë çështje në fund të..

26.07.23 16:51 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна