Eмисия новини
от часа
Aleksandra Naçeva

Aleksandra Naçeva numër një në botë në kërcimin e trefishtë

Në kampionatin e Rumanisë për të rinj dhe të reja në moshë nën 20 vjeç në Pitesht kampionia botërore e vajzave e vitit të kaluar bullgarja Aleksandra Naçeva akomë gjatë përpjekjes të saj të parë arriti rezultat 14.13 m në kërcimin e trefishtë...

24.06.19 10:16 |

Eurostat: Rritje 10% e pagave bullgare nga janari deri në mars

Rritje prej 12,7% të pagave në Bullgari gjatë tremujorit të parë të vitit 2019, tregojnë të dhënat e Evrostatit. Më e madhe është rritja në fushën e shërbimeve – 13,1%, në industri – 11,0% dhe në sektorin e ndërtimit – 8,3%. Ajo e pagave për punë..

17.06.19 16:31 |
Lumi Danub

Memorandum për bashkëpunim ekologjik ndërmjet Bullgarisë dhe Rumanisë

Ministri i mjedisit dhe ujërave Neno Dimov nënshkroi në Bukuresht një memorandum bashkëpunimi ndërmjet Bullgarisë dhe Rumanisë për përmirësimin e ekologjisë së Detit ë Zi dhe të lumit Danub, duke kufizuar ndotjen me materiale plastike. Sa i përket..

21.05.19 17:26 |
Samiti në Sibiu të Rumanisë

Përshpejtimi i reformave në Ballkanin Perëndimor është me rëndësi për qëndrueshmërinë e Evropës

Kryeministri Bojko Borisov mori pjesë në Samitin e kryeministreve dhe krerëve shtetërorë të vendeve-anëtare të Bashkimit Evropian në Sibiu të Rumanisë. Ndër temat e samitit janë aspekte të ndryshme të Rendit Staregjik të Ditës 2019-2024. Atje..

09.05.19 18:23 |

Rumania i dorëzoi Bullgarisë mashtruesit e arrestuar telefonikë

Rumania i dorëzoi Bullgarisë 5 të arrestuarit me akuza se kanë kryer mashtrime telefonike. Ata janë ndaluar gjatë një operacioni të specializuar në territorin e Rumanisë akoma më 18 prill, kur në të njëjtën kohë tek ne në Sofje dhe në..

08.05.19 15:17 |
Ura e Danubit 2 midis Vidinit dhe Kalafatit

Bullgaria dhe Rumania u morën vesh për ndërtimin e urës së tretë mbi lumin Danub

Kryeministri Bojko Borisov shpalli fillimin e ndërtimit të Urës së Danubit 3 midis Bullgarisë dhe Rumanisë. Për shkak të vijës hekurudhore në të dyja anët e lumit u preferua varianti i cili i lidh qytetet Svishtov dhe Zimnicea. Sipas prof. Marin..

17.04.19 14:11 |

Ndërtimi i urës së tretë mes Bullgarisë dhe Rumanisë do të fillojë që javën tjetër

Kryeministrat e Bullgarisë dhe të Rumanisë Bojko Borisov dhe Viorica Dăncilă u morën vesh për vendosjen e gurit të themelit të urës së tretë mes dy vendeve tona mbi lumin Danub që javën tjetër. Ura do të jetë midis Svishtovit dhe Zimnicea , deklaroi..

12.04.19 17:49 |

Disa nxënëse bullgare u dekoruan me medalje në Olimpiadën Evropiane të Matematikës në Rumani

Një medalje të artë, dy të argjendta dhe një medalje të bronztë fituan nxënëset bullgare në Olimpiadën Evropiane të Matematikës në Rumani. Në garë morën pjesë skuadra nga 39 shtete. Medaljen e artë e fitoi Violeta Najdenova nga klasa e 11-të e Gjimnazit..

15.04.16 17:07 |

Marrëveshja e Krajovës i riktheu Bullgarisë Dobruxhën Jugore

Me një nga reportazhet e para, të transmetuara në mënyrë të drejtpërdrejtë nga Radioja Bullgare do të kthehemi në vitin 1940, që të kujtojmë një ngjarje jashtëzakonisht të rëndësishme për vendin – rikthimin e Dobruxhës Jugore në kufijtë e Mbretërisë së..

08.07.14 15:29 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна