Eмисия новини
от 13.00 часа

Heq dorë nga gjuha, por nuk heq dorë nga besimi – gagauzët në fshatin Bëllgarevo

Fshati Bëllgarevo është i njohur kryesisht si një destinacion turistik. Ndodhet në një nga këndet më të bukura në bregdetin tonë verior të Detit të Zi, pranë Rezervatit Natyror dhe Arkeologjik Kaliakra dhe Rezervatit Bollata, të përfshirë në..

22.07.21 07:15 |

Bullgaria dënoi një grafit anti-serb në Plovdiv

Ministria e Jashtme Bullgare dënoi ashpër aktin e vandalizmit kundër Konsullatës së Nderit të Serbisë në Plovdiv. Gjuha e urrejtjes kundër çdo shteti dhe shtetasve të tij, si dhe fyerja dhe shkaktimi i dëmit material në misionet e huaja, janë në..

07.07.21 13:56 |

Përfundon së ekzistuari Shtabi Kombëtar i Vaksinimit

Qeveria e përkohshme vendosi të mbyllë Shtabin Kombëtar të Vaksinimit. Në vend të tij do të veprojë një Këshill Konsultativ i të Vaksinave nga ekspertë me ekspertizë më të gjerë dhe përfaqësim më të gjerë publik, i cili do të ndihmojë Ministrin e..

30.06.21 17:29 |

Udhëheqësit e tre pushteteve drejtuan përshëndetje me rastin e Pashkëve

Kryetarja e Kuvendit Popullor Iva Miteva i përshëndeti të krishterët ortodoksë me fjalët: “Ringjallja e Krishtit është një festë e së mirës dhe e jetës, e gëzimit dhe shpresës, e dritës dhe e besimit. Qoftë paqja dhe prosperiteti në shtëpitë..

02.05.21 13:01 |
Rumen Radev

Presidenti nuk po ngutet të dorëzojë mandatin e dytë për formimin e qeverisë

Në ditët në vijim do të njoftoj kur do t"i dorëzoj mandat grupit të dytë më të madh parlamentar për të formuar qeveri, tha Presidenti Rumen Radev pasi GERB-SDS ktheu mandatin e parë. “Shpresoj që koha e dhënë do të investohet në dialog dhe në..

23.04.21 12:49 |

Për besimtarin e vërtetë frika nga pandemia është zëvendësuar nga besimi tek Zoti

Me iniciativë të OKB-së që nga viti 2011 e këtej, java e parë e muajit skurt  shënohet si Java Botërore e Harmonisë midis Feve. Bullgaria është nga vendet, në të cilat prej shekujve bashkëjetojnë përfaqësues të etnoseve dhe feve të shumta...

03.02.21 16:58 |

Ekziston konsensus për çështje të rëndësishme në lidhje me zgjedhjet

Gjatë takimit të tij me përfaqësuesit e partisë politike MIR, Presidenti Rumen Radev tha se ka konsensus të fortë mbi nevojën për ndryshime ligjore. Bisedimet me formacionet politike joparlamentare janë pjesë e një serie konsultimesh të filluara..

10.01.21 16:29 |

Mësimet e vitit 2020 na japin çelësin drejt shpëtimit

Për shumë njerëz viti 2020 ishte jashtëzakonisht i paharrueshëm – i bilancit dhe i rivlerësimit të sistemit të vlerave. Disa u ndanë me njerëz të dashur, të tjerë humbën punën, të tretë panë rrugën e shpëtimit të shpirtit të tyre. Në pragun e..

02.01.21 07:15 |
Kisha e Bojanës

Strehimet shpirtërore të vitit 2020

Viti 2020 që po përfundon ndryshoi fund e krye përfytyrimet për botën materiale në të cilën jetojmë. Sikur shtresat në sistemin tonë të vlerave u rirenditën që të kërkojmë gjërat e rëndësishme në jetë, të cilat na bëjnë njerëz. Atyre që e humbin..

24.12.20 07:05 |
Shën Anastasia

Kisha Ortodokse Bullgare më 22 dhjetor kremton Shën Anastasiën

Anastasia lindi në shekullin e 3-të në familjen e një romaku fisnik dhe të pasur. Babai i saj ishte pagan, por nëna e saj ishte e krishterë. Ajo u rrit në besimin e krishterë. Anastasia ia kushtoi tërë jetën shërbimit të Zotit dhe të vuajturve...

22.12.20 07:55 |
Всички новини: днес | вчера