Eмисия новини
от 07.00 часа
Rumen Radev

Presidenti: Nuk mund të marrim vendime që përshkallëzojnë konfliktin në Ukrainë

Kreu i shtetit bullgar Rumen Radev mori pjesë në edicionin e tretë të forumit diplomatik në Antalia me ftesë të presidentit të Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan. Tema e ngjarjes ndërkombëtare është promovimi i diplomacisë si mjet për tejkalimin e..

01.03.24 17:28 |
Shkëlqesia e saj Inid Milo

Ambasadorja e Shqipërisë, Inid Milo, i dorëzoi Presidentit letrat kredenciale

Ambasadorja e re e Republikës së Shqipërisë, Shkëlqesia e saj Inid Milo, i dorëzoi letrat kredenciale Presidentit të Republikës së Bullgarisë, Rumen Radev, më 31 janar. Më 13 dhjetor të vitit të kaluar, Inid Milo i dorëzoi kopjet e letrave..

01.02.24 17:31 |

Do të përditësojnë bazën mbi të cilën Institutet Bullgare të Kulturës punojnë jashtë vendit

Marrëveshja strategjike për përmirësimin e aktiviteteve të Instituteve Bullgare të Kulturës jashtë vendit u nënshkrua nga zëvendëskryeministrja dhe ministrja e jashtme Maria Gabriel dhe ministri i kulturës Krëstjo Krëstev. “Me marrëveshjen..

20.12.23 13:26 |

Diplomacia duhet të jetë parandaluese përpara luftës, tha presidenti

Fuqia dhe efekti i vërtetë i diplomacisë është kur ajo del përpara bombave dhe i pengon ato, tha presidenti Rumen Radev para konferencës "Luftërat dhe Paqja: A do të vijë koha e Diplomacisë?" Ngjarja organizohet nga Fondacioni “Fridrih Ebert”...

20.11.23 13:31 |

Instituti Diplomatik në Ministrinë e Punëve të Jashtme prezanton studime të reja për marrëdhëniet bullgaro-rumune

Instituti Diplomatik pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme prezanton rezultatet e projektit kërkimor "Politika e jashtme e Rumanisë në një kontekst gjeopolitik dhe Bullgaria". Në një botë ku politika rajonale do të jetë gjithnjë e më e rëndësishme,..

12.11.23 12:15 |

Një konferencë kushtuar përvjetorit të 100-të të marrëdhënieve diplomatike midis Bullgarisë dhe Republikës së Turqisë

Në vitin 2023 do të bëhet një shekull nga vendosja e marrëdhënieve diplomatike midis Republikës së Turqisë dhe Republikës së Bullgarisë. Përvjetori do të festohet me konferencën "Një fillim i ri një shekull më parë - 100 vjet marrëdhënie diplomatike..

31.10.23 06:05 |

Kryeministri dhe presidenti bënë thirrje për sinkron dhe konsensus në politikën e jashtme

Bullgaria të jetë një anëtare aktive e BE-së dhe NATO-së, duke vendosur drejtimin në to. Hyrja në Shengen dhe Eurozonë, anëtarësimi në Organizatën për Bashkëpunimin dhe Zhvillimin Ekonomik, kështu ministrja e jashtme Maria Gabriel i përcaktoi..

29.09.23 12:56 |
Nikollaj Denkov

Kur bullgarët bashkohen, asgjë nuk mund t’i ndalojë

“Ka tri mësime politike”, tha kryeministri Nikollaj Denkov në një ceremoni përpara Monumentit të Pavarësisë në Sofje me rastin e 115 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Bullgarisë. E para është se kur bullgarët bashkohen, asgjë nuk mund t’i ndalojë;..

22.09.23 12:51 |

120-vjetori në marrëdhëniet shtetërore midis Bullgarisë dhe SHBA-së

Ekspozita e realizuar nga Agjencia Shtetërore “Arkivat” në partneritet me Arkivin Shkencor të Akademisë Bullgare të Shkencave dhe Agjencinë Telegrafike Bullgare (BTA) paraqet momente të rëndësishme nga historia 120-vjeçare e marrëdhënieve..

23.07.23 08:05 |

Radko Vllajkov: Bullgaria zë një vend të denjë në synimet e ardhshme të Rumanisë

Deklarata e partneritetit strategjik midis Bullgarisë dhe Rumanisë e datës 15 mars 2023 "në njëfarë mënyre kapërcen prapambetjen e shkaktuar nga e kaluara dhe na çon drejt zhvillimit të potencialit në fusha të ndryshme" midis dy vendeve. Kështu..

04.05.23 07:15 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна