Eмисия новини
от 12.00 часа
Foto: Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë

Takim midis Ambasadores së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha dhe Presidentit të Dhomës Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë Cvetan Simeonov

Në Dhomën Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë u zhvillua një takim pune midis Presidentit të Dhomës Cvetan Simeonov dhe Ambasadores së Republikës së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha. Gjatë bisedimit u konstatua se pakësimi i vëllimit..

05.02.21 13:01 |

Bullgaria raporton 10 për qind rritje në eksportin e saj për në Kinë

Laçezar Dinev, Kryetar i Dhomës Bullgaro-Kineze të Tregtisë dhe Industrisë, raportoi një rritje nga 10 për qind të eksporteve të Bullgarisë për në Kinë. 99 për qind e kësaj rritjeje është formuar nga eksporti i katodave të bakrit dhe misrit. Vetëm..

28.12.20 14:03 |

Ulja e importit dhe e eksportit nga Bullgaria për në Bashkimin Evropian

Në periudhën janar-gusht 2020 eksporti i mallrave nga Bullgaria për në Bashkimin Evropian është pakësuar me 6.7 % në krahasim  me të njëjtën periudhë të vitit 2019 dhe është në përmasë më pak se 12 miliardë euro. Këtë e tregojnë të dhënat e Institutit..

12.11.20 15:47 |

Komisioni Evropian korrigjoi pritjet për rënien e ekonomisë bullgare

Produkti i brendshëm bruto i Bullgarisë do të ulet me 5.1 për qind gjatë vitit 2020, por do të rritet me 2.6 për qind në vitin 2021 dhe me 3.7 për qind në vitin 2022. Kjo theksohet në parashikimet ekonomike vjeshtore të Komisionit Evropian...

05.11.20 14:32 |

Bullgaria importon frute dhe perime për fabrikat e saj të konservave

Çdo një konservë e tretë bullgare eksportohet, por në të ka gjithnjë e më pak produkte vendase , tregojnë të dhënat e Ministrisë së Bujqësisë për ndërmarrjet përpunuese në vend. Gjatë vitit 2019 vetëm 28% e prodhimit të frutave të..

26.08.20 19:13 |

Eksporti dhe importi i Bullgarisë po ulet

Gjatë pesë muajve të parë të vitit 2020 eksporti i Bullgarisë po ulet 8.1% për shkak të pandemisë së Covid-19 deri në 10.5 mlrd euro, në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2019, tregojnë të dhënat paraprake të Institutit Kombëtar të..

13.07.20 13:34 |
Ministrja Taneva

Balanca e grurit e Bullgarisë është garantuar

Ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva tha se kategorikisht s’ka shqetësime rreth sigurimit të grurit të mjaftueshëm për Bullgarinë dhe rreth çmimit të bukës. Thatësira në fillim të vitit solli të korra 71% më të pakta në krahasime vitin e kaluar në..

09.07.20 11:39 |

Instrumentet matëse bullgare fitojnë popullaritet në Zvicër, SHBA dhe Japoni

Ndërmarrjet tona të vogla dhe të mesme realizojnë eksport më të madh në Gjermani, Rumani, Itali, Francë, Greqi dhe Poloni. Rritje më të madhe shënojnë biçikletat elektrike dhe motoçikletat e vegjël. Për nga ky tregues jemi në vend të gjashtë në..

26.06.20 16:07 |

Rekord i uljes së importit gjatë prillit për shkak të krizës së Covid-19

Për katër muajit e parë të vitit eksporti bullgar i mallrave është me vlerë 9.2 mlrd euro. Sipas Institutit Kombëtar të Statistikave kjo është 4.8% më pak në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2019. Importi është për 9.9 mlrd euro, që..

11.06.20 15:18 |

Bullgaria është ndër liderët e prodhimit të biçikletave

Bullgaria është në vendin e pestë në Evropë për nga prodhimi i biçikletave. Vitet e fundit bum në Bullgari regjistroi prodhimi i biçikletave elektrike. Edhe në kohën e krizës me koronavirusin sektori nuk pësoi dëme dhe pas saj madje regjistroi kërkim të..

09.06.20 10:46 |
Всички новини: днес | вчера