Eмисия новини
от часа

60% e fëmijëve në Bullgari lindin jashtë martese

Për të 13-in vit radhazi në Bullgari fillon Java e Martesës. Është pjesë e Javës Ndërkombëtare të Martesës, e cila zhvillohet çdo vit nga 7 deri më 14 shkurt në 30 vende të botës. Falë mbështetjes së njerëzve të njohur, përfaqësuesve të institucioneve të..

07.02.24 07:30 |

Haki Kan – djali që e kapërceu fatin me mirësi

“Mirësia është forca e vërtetë lëvizëse në botë dhe sa më mirë të jemi me njëri-tjetrin, aq më mirë do të jetojmë të gjithë”, thotë djali nga qyteti i Bullgarisë Jugore Kërxhali. "Unë jam Haki Kan - një shkrimtar, 29 vjeç nga qyteti Kërxhali...

09.01.24 07:30 |

Kisha kremton Tubimin e Hyjlindëses

Në ditën e dytë të Lindjes së Krishtit, Kisha Ortodokse lavdëron me këngë falënderimi Nënën e pastër të Zotit, e cila lindi Shpëtimtarin. Festa e quajtur Tubimi i Hyjlindëses thekson ruajtjen e vlerave tradicionale familjare. Tërhiqet..

26.12.23 13:34 |
Nikollaj Denkov

Kryeministri Nikollaj Denkov u bëri thirrje bullgarëve të kapërcejnë mosmarrëveshjet e tyre

Në ditën e Lindjes së Krishtit, kryeministri Nikollaj Denkov u bëri thirrje bullgarëve të kërkojnë atë që i bashkon, në mënyrë që jeta të jetë më e mirë për të gjithë. “Të jemi bashkë dhe të kapërcejmë dallimet tona. Ne mund të jemi njerëz me..

25.12.23 12:56 |

Familja e krishterë ruan dashurinë dhe mirëkuptimin në shtëpi

Hyrja e Hyjlindëses Mari në Tempull është një nga dymbëdhjetë festat kryesore të krishtera që kremtohet nga Kisha Ortodokse dhe Katolike më 21 Nëntor. Kisha Ortodokse Bullgare e feston veçanërisht solemne si Ditën e Familjes dhe Rinisë së Krishterë,..

21.11.23 05:45 |

Paga e 2/3 e punëtorëve nuk mbulon koston e jetesës

729 euro (1427 leva) janë të ardhurat mujore neto që kërkohen për të mbajtur jetën e një personi që punon, sipas të dhënave të Konfederatës së Sindikatave të Pavarura për tremujorin e tretë të vitit 2023. Për një familje tre anëtarëshe me dy të rritur..

19.10.23 13:27 |
Rumen Radev

Presidenti vendosi veto mbi liberalizimin e tregut vendas të energjisë elektrike

Presidenti Rumen Radev vendosi veto mbi ndryshimet në Ligjin për Energjetikën, i cili parashikon liberalizimin e plotë të tregut të energjisë elektrike për konsumatorët familjarë deri në vitin 2026. “Standardi i jetesës së shumicës së qytetarëve..

19.10.23 10:42 |

Eurostat: Bullgarët largohen nga foleja prindërore në moshën 30-vjeçare

Mesatarisht, të rinjtë bullgarë largohen nga shtëpia e prindërve të tyre rreth moshës 30 vjeç dhe preferojnë të jetojnë më gjatë me ta. Këtë e tregojnë të dhënat e publikuara këto ditë nga agjencia evropiane e statistikave Eurostat për vitin 2022...

07.09.23 10:50 |

Vazhdojnë protestat civile kundër dhunës ndaj grave

Në një mbledhje të jashtëzakonshme parlamentare deputetët shqyrtuan ndryshimet në Kodin Penal dhe në Ligjin për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje. Kujtojmë se të enjten e kaluar anëtarët e komisionit ligjor në Kuvendin Popullor miratuan njëzëri ndryshimet..

08.08.23 09:36 |

Përfshijnë pedofilët dhe përdhunuesit në regjistra

Parlamenti vendosi të krijojë një regjistër kombëtar për rastet e pedofilisë. Ndryshimi është pjesë e Ligjit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje, i cili po debatohet në Parlament në lexim të dytë. Regjistri do të mbulojë rastet e pedofilisë në vend..

19.07.23 18:18 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна