Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Paga e 2/3 e punëtorëve nuk mbulon koston e jetesës

Foto: arkiv

729 euro (1427 leva) janë të ardhurat mujore neto që kërkohen për të mbajtur jetën e një personi që punon, sipas të dhënave të Konfederatës së Sindikatave të Pavarura për tremujorin e tretë të vitit 2023. Për një familje tre anëtarëshe me dy të rritur dhe një fëmijë, shuma është 1312 euro (2568 leva). Në një vit, të ardhurat e nevojshme për jetesë rriten me 55 euro (107 leva) për një punëtor beqar dhe me 98 euro (192 leva) për një familje. Rritja vjetore është mbi 8%. Pagat e më shumë se 2/3 e punëtorëve nuk mbulojnë minimumin jetik, komentojnë nga sindikata.

Nuk po diskutohet për vendosjen administrative të tavanit të çmimeve të ushqimeve bazë, komentoi kryeministri Nikollaj Denkov, i cili u pyet nëse ministri i ekonomisë ka rënë dakord me zinxhirët e mëdhenj të shitjes me pakicë për uljen e çmimeve.


Më shumë nga rubrika

A po i vjen fundi diktatit të tre operatorëve celularë në tregun e shërbimeve të telekomunikacionit në vendin tonë?

Rritja e çmimit të shërbimeve celulare me normën e inflacionit vjetor, e cila u njoftua në mesin e janarit, erdhi si një dush i akullt për një numër të madh përdoruesish të prekur. Arsyeja është se ky është një tjetër element i inflacionit në rritje të..

botuar më 24-02-27 7.30.PD

Banka Kombëtare Bullgare pret rritje ekonomike, investimet në prona të paluajtshme po vazhdojnë

Banka Kombëtare Bullgare pret që tendenca drejt ngadalësimit të rritjes ekonomike të ndalet. Në gjysmën e parë të vitit 2024, ekonomia do të rritet e mbështetur nga perspektiva e përmirësuar e kërkesës së jashtme për mallra dhe shërbime bullgare,..

botuar më 24-02-26 10.58.PD

Parlamenti miratoi negociatat me “Hyundai” për njësitë e reja në centralin atomik “Kozlloduj”

Pas një debati të gjatë, parlamenti vendosi që deri më 15 prill të mbahen negociata ndërmjet centralit atomik “Kozlloduj”   - “Kapacitete të  Reja” dhe “Hyundai Engineering & Construction Co., Ltd”. Kompania është përfshirë në listën e shkurtër të..

botuar më 24-02-23 2.56.MD