Eмисия новини
от 07.00 часа

Një ekspozitë në Stara Zagora zbulon bukurinë e mozaikëve nga Filipopoli

Stara Zagora feston Ditën e sotme Botërore të Turizmit me një ekspozitë të jashtëzakonshme. "Bazilika Episkopale dhe Trasgëgimia Romake e Filipopolit" paraqet përmes fotografive dhe tabelave të informacionit shkëlqimin e mozaikëve në tempullin..

27.09.21 11:00 |

Bota e harruar e Antip Obushtarov u ringjall në një ekspozitë retrospektive

Nuk duhet gjithmonë një makinë kohe për t’u zhytur në botën e kaluar të dikujt. E tillë për shembull është bota e Antip Obushtarov – fotografit, nga pllakat e qelqit të të cilit sot dalin imazhe, ngjarje, peizazhe nga një shekulli më parë...

21.08.21 11:25 |

Një aviator fotografon bukurinë e atdheut dhe e kthen në pulla postare

Më 1 maj të vitit 1879 u vu në qarkullim pullën e parë postare bullgare me një luan në profil që qëndron në këmbët e prapme me një kurorë mbi kokë dhe mbishkrimin “Posta bullgare”. Por meqenëse pas Çlirimit vendi ynë ende nuk kishte monedhë të vet..

10.08.21 07:15 |

Kryqi i Kuq Bullgar shpalli një konkurs fotografik

Me rastin e njëqindvjetorit të tij, Kryqi i Kuq Bullgar organizon një konkurs fotografie të quajtur “HUMAN-i-ti”. “Konkursi është një sfidë, si për ne ashtu edhe për të gjithë fotografët amatorë dhe profesionistë - për të gjetur njerëzimin, për ta..

31.07.21 09:45 |

Bukuritë e botës nënujore paraqiten në një ekspozitë në Varna

Një ekspozitë në të hapur me fotografi nënujore mund të shihet deri në fund të gushtit në lagjen krijuese “Talijana” të qytetit bregdetar Varna. “Qëllimi ynë është të paraqesim bukurinë e botës nënujore të Detit të Zi dhe oqeanit botëror”, tha..

24.07.21 09:05 |

Deljan Vëllçev “përcjell” frymën e metrosë së Nju Jorkut në Varna

Cilët jemi duke udhëtuar  në ditët tona të përditshme? Si ndryshon gjendja jonë emocionuese? A ka një gjendje transit të mendjes? Këto janë pjesë e pyetjeve të cilat ia drejton vetes fotografi Deljan Vëllçev në fotoekspozitën e tij debutuese “In..

25.06.21 07:00 |

Fotografi në qendër të Sofjes tregojnë për marrëdhëniet Bullgari - Danimarkë

Një ekspozitë fotografike në Kopshtin e Qytetit të Sofjes e ndal vëmendjen tonë mbi bashkëpunimin 90 vjeçar midis Bullgarisë dhe Danimarkës. Ekspozita e ve aksentin mbi letrën e Mbretit Frederik i VIII drejtuar Mbretit Bullgar Ferdinand për..

07.06.21 07:15 |
Stacioni Cepina - Shtëpia-Muze

Një muze tregon historinë e hekurudhës së vetme aktive me binarë të ngushtë në Bullgari

Shtëpia-Muze i hekurudhës me binarë të ngushtë në stacionin e mbyllur prej kohësh Cepina tashmë është i hapur për vizitorë. Në ndërtesën e ish stacionit hekurudhor turistët mund të njihen me historinë dhe të tashmen e linjës së vetme..

03.05.21 08:35 |

Një libër na takon me “fëmijët e ndryshëm” të Bullgarisë

Në javën në të cilën shënojmë Ditën Botërore të Librit - 23 prill, doli nga shtypi një foto-libër shumë special falas me kauzë dhe mesazh. “Të njihemi me “fëmijët e ndryshëm” të Bullgarisë” është një mundësi të takohemi me 35 fëmijë të..

24.04.21 07:10 |

Indonezia po viziton Sofjen

Një fotoekspozitë nga arkipelagu më i madh i tokës i gëzon kryeqytetasit, derisa shëtisin në kopshtin “Kristal” në qendër të qytetit. Nën moton  “Çudirat e Indonezisë” fotografitë ekzotike na shpien në gjerësi të tjera më diellore e të ngrohta..

03.04.21 13:30 |
Всички новини: днес | вчера