Eмисия новини
от 15.00 часа
Foto: facebook.com/gallerysynthesis.bg

"Së bashku për një kohë të shkurtër" - një ekspozitë për brezin Y në Bullgari

Deri më 2 prill, banorët e Sofjes dhe mysafirët e kryeqytetit mund të njihen me një ekspozitë kurioze. Galeria "S inteziz " prezanton librin me fotografi të fotografit të ri dokumentar Denisl l av Sto jç ev me titullin "Së bashku për një kohë..

03.02.24 09:05 |
Katja Badinska-Lekova në hapjen e ekspozitës.

Ekspozita bullgare "Mozaikë romakë në xham" në Qytetin e Përjetshëm

Nga data 20 deri më 28 janar, romakët dhe të ftuarit e Qytetit të Përjetshëm mund të vizitojnë ekspozitën "Bukuria e mozaikëve romakë (shek. I-VI). Zbulime në trojet bullgare” nga Katja Badinska-Lekova. Ekspozita ndodhet në galerinë "Bul l garia" në..

27.01.24 08:10 |

Ekspozita “Kristo – art dhe ngjyra” shpalos më shumë aspekte të personalitetit të artistit me famë botërore

Një donacion i ri për ekspozitën Hristo Javashev-Kristo plotëson koleksionin në Galerinë Kombëtare "Kvadrat 500". Në vitin 2012, Vlladimir Çimov dhe gruaja e tij i dhuruan Galerisë Kombëtare për A rt të Huaj të atëhershme vepra nga Hristo Jvashev-Kristo..

13.01.24 08:05 |

Gazetat britanike rekomandojnë Plovdivin si një vend për turizëm dhe "la dolce vita"

Qyteti më i vjetër në Evropë është magjik dhe ndodhet në një vend ku nuk e prisni aspak, shkruan botimi britanik “The Times” në një artikull të gjerë për Plovdivin. "Plovdivi i mbushur me art do t'ju befasojë me kombinimin e tij të artit të..

10.01.24 09:46 |
Zllatju Bojaxhiev

“Mesazhet” shënojnë 120 vjet nga lindja e piktorit bullgar Zllatju Bojaxhiev

Ekspozita e madhe “Mesazhe” me rastin e 120 vjetorit të lindjes së piktorit të madh bullgar Zllatju Bojaxhiev /1903 - 1976/ hapet sot në Galerinë Kombëtare të Arteve Figurative. Veprat e përzgjedhura gjurmojnë drejtimet kryesore stilistike dhe tematike..

14.09.23 07:05 |

Hristo Berberov – artisti i pakuptuar që sjell shpirtin e Italisë në atdhe

Edhe pse historia jonë pas çlirimit nuk ka numëruar ende as dy shekuj, ajo vazhdon të na befasojë me personalitete që i kanë shkruajtur emrat e tyre me një shkrim të paimitueshëm në kronikë. Njëri prej tyre - Hristo Berberov, " Kam lindur më 27..

16.06.23 07:15 |

Atanas Mihov u jep frymë pikturave të natyrës

"Krijuesi i pikturës së peizazhit me valëzime të lehta ngjyrash", "Autor i pikturave të gjalla të natyrës", "Krijuesi i pëlhurës piktoreske të modeluar me transparencë dhe ngjyra" - pikturat e tij janë për të gjithë ata që arrijnë të shohin..

01.04.23 14:15 |
Ralph Gibson (l. 1939, SHBA), Dora e magjepsur, 1968

"Pasqyra dhe dritare" - bota përmes prizmit të fotografisë

Galeria e kryeqytetit "Sintezis" prezanton ekspozitën "Pasqyra dhe dritare: fotografi të zgjedhura nga koleksioni i Raffaello Kazakov". Hapja zyrtare është më 22 mars. Koleksioni ka nisur më shumë se tridhjetë vjet më parë, por për herë të parë po..

19.03.23 12:15 |

Galeria në Kjustendill prezanton artistë vendas me origjinë hebreje

Me rastin e 80-vjetorit të shpëtimit të hebrenjve bullgarë gjatë Luftës së Dytë Botërore, Galeria e Arteve në Kjustendill "Vlladimir Dimitrov-Mjeshtri" ka organizuar një ekspozitë të dy brezave artistë vendas me origjinë hebreje: Moric Bencionov..

12.03.23 09:15 |

Ekspozita “Deçko Uzunov. Fuqia e allafrëngës” paraqet mbi 20 vepra të mjeshtrit të pikturës bashkëkohore

Ekspozita “Deçko Uzunov. Fuqia e allafrëngës” paraqet vepra që lidhen me temën e allafrëngës. Deçko Uzunov (1899-1986) vazhdimisht trajton temën e allafrëngës, duke theksuar forma dhe kompozime të caktuara, duke ndryshuar gamën e ngjyrave ose..

26.02.23 10:15 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна