Eмисия новини
от 12.00 часа

Bashkatdhetarët nga Rumania dhe Bullgaria festojnë 176 vjetorin e lindjes së Hristo Botevit

Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Bukuresht të Rumanisë organizoi një përkujtim solemn me rastin e 176-vjetorit të lindjes së poetit, rilindësit dhe revolucionarit Hristo Botev. Në ngjarje janë të ftuar të gjithë qytetarët dhe mysafirët e..

06.01.24 08:00 |
Angell Grigorov

I vetmi korrespondent i medias bullgare në Rusi tгirret të largohet nga vendi

Rusia urdhëroi korrespondentin e Radios Kombëtare Bullgare në Moskë, Angell Grigorov, të largohej nga vendi në përgjigje të vendimit të autoriteteve bullgare për të dëbuar nga Bullgaria korrespondentin e gazetës "Rossijskaja Gazeta", Aleksandër..

03.11.23 20:33 |

Pas 18 vitesh qeverisje në Sofje, GERB propozon një gazetar si kryetar bashkie

Anton Hekimjan është kandidati i GERB-it për kryebashkiak të kryeqytetit dhe është regjistruar në Komisionin Komunal të Zgjedhjeve. Hekimjan ka lindur më 22 maj 1984 në familjen e një bullgari dhe një armeni në Stara Zagora. Deri pak ditë më parë..

25.09.23 11:48 |

Konferencë përfundimtare prezanton rezultatet e projektit evropian të kontrollit të fakteve

Në Shtëpinë e Evropës në Sofje, më 8 gusht do të mbahet konferenca finale kushtuar vendit të zhanrit “kontrolli i fakteve” në programet moderne radiotelevizive. Rezultatet e projektit, me theks në reportazhet dhe hetimet gazetareske, të prodhuara dhe..

08.08.23 08:10 |

Tendenca shqetësuese në punën e gazetarëve bullgarë

Vitet e fundit, gazetarët në Bullgari janë duke u plakur dhe në rënie. Ata punojnë në një mjedis pune të rrezikshëm dhe toksik, vështirë ruajnë standarde të larta profesionale për shkak të llojeve të ndryshme të presionit dhe korrupsionit. Këtë e..

02.08.23 15:57 |
Rumen Radev

Rumen Radev i bëri thirrje shoqërisë që të jetë vigjilent ndaj orvatjeve kundër lirisë dhe demokracisë

Banalizimi i tezave dhe veprimeve fashiste në muajt e fundit është alarmant, tha presidenti Rumen Radev para gazetarëve. Ai e dha si shembull agresionin në rrjetet sociale dhe përgatitjen e listave të gazetarëve jo të besueshëm. “Intelektualët..

31.07.23 15:41 |

Gazetarët bullgarë nga 33 vende diskutojnë temën “Media dhe liria” në Kazanllëk

“Nëse liria do të thotë diçka, kjo është e drejta për t’u thënë njerëzve atë që ata nuk duan të dëgjojnë.” Ky citim është i gdhendur pranë statujës së George Orwell përballë ndërtesës së BBC në Londër. Si për t’u kujtuar nëpunësve të pushtetit..

02.06.23 10:56 |

Përfaqësuesit e popullit janë kryesisht meshkuj mbi 45 vjeç

Mosha mesatare e deputetëve në Legjislaturën e re të 49-të të Kuvendit Popullor është 46 vjeç. 58 nga 240 mandate janë të zëna nga gratë, po aq sa ishin në Legjislaturën e mëparëshme të 49-të të Kuvendit Popullor. Deputeti më i moshuar është..

11.04.23 15:35 |
Aleksandër Detev

Guximi ende mungon në vendin tonë

Bullgarët jashtë vendit shfaqin prej kohësh një interes të madh për realitetin në atdheun e tyre. Nga njëra anë - ata i lanë të afërmit dhe miqtë e tyre këtu dhe nuk janë indiferentë për mënyrën se si jetojnë, dhe nga ana tjetër - shumë planifikojnë të..

11.04.23 07:15 |

Gazetari Nikollaj Atanasov i lidh vitet e arta në BNR me Radio Bullgarinë

Blloku i natës i programit "Horizont", talk shouja "Niki dhe Miqtë", formati muzikor dhe argëtues "Klubi i së Dielës Horizont" - këto janë vetëm disa nga rubrikat në transmetimin kombëtar me të cilat është lidhur karriera shumëvjeçare e gazetarit..

28.03.23 07:15 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна