Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Konferencë përfundimtare prezanton rezultatet e projektit evropian të kontrollit të fakteve

Foto: arkiv

Në Shtëpinë e Evropës në Sofje, më 8 gusht do të mbahet konferenca finale kushtuar vendit të zhanrit “kontrolli i fakteve” në programet moderne radiotelevizive. Rezultatet e projektit, me theks në reportazhet dhe hetimet gazetareske, të prodhuara dhe të shpërndara në internet me hashtag #factcheckEI_BNR, do të prezantohen në fillim të konferencës nga drejtoresha e Institutit Evropian, Lubov Panajotova. Drejtori i Përgjithshëm i BNR-së, Milen Mitev, dhe një përfaqësues i menaxhmentit të Fondit Evropian për Media dhe Informim do të flasin për rëndësinë e fakteve të verifikuara dhe të besueshme në luftimin e dezinformatave.

Një vit më parë, Radioja Kombëtare Bullgare, Instituti Evropian dhe Fondi Evropian i Medias dhe Informacionit (European Media and Information fund) bashkuan forcat në projektin “Kontrolli i fakteve të radios pilot për një mjedis mediatik më të besueshëm”. Në të morën pjesë 40 gazetarë të radios publike nga i gjithë vendi.Më shumë nga rubrika

Nadezhda Stojçeva

Nadezhda Stojçeva: Ligjvënësi dhe të gjithë ne kemi borxh të madh sa i përket përdhunimit

Lufta kundër dhunës ndaj grave vazhdon të jetë një temë kryesore për të gjitha institucionet evropiane, të cilat përveç valëvitjes së flamujve me ngjyrë portokalli në shenjë mbështetjeje, kërkuan edhe avancimin e legjislacionit për këtë temë në Evropë...

botuar më 23-11-29 2.25.MD
Foto: Instituti Francez në Bullgari

Shkatërrimet diskrete të korrupsionit

Në Bullgari ka ligje, paketa e ligjeve është në dispozicion, por nuk zbatohet - ky është konstatimi i Bernar Vatie, kryetar i Odës së Avokatëve të Parisit. Unioni Ndërkombëtar i Odave të Avokatëve me traditë të Përbashkët Juridike /CIB/, i kryesuar..

botuar më 23-11-29 7.30.PD
Foto: faqja në Facebook e M. Selimit

Milena Selimi e do Bullgarinë dhe përkthen shkrimtarin Georgi Gospodinov

Shkrimtarja, përkthyesja dhe figura publike shqiptare Milena Selimi, e cila nga qershori i vitit 2023 është përfaqësuese e bullgarëve në Komitetin për Pakicat Kombëtare në Republikën e Shqipërisë, rrjedh nga familja e një bullgareje dhe një shqiptari. Që..

botuar më 23-11-28 2.05.MD