Eмисия новини
от 12.00 часа
Ministri Gvozdejkov

Helikopteri ynë i parë mjekësor do të shpëtojë edhe turistët e lënduar në mal

Shpëtimi në mal po bëhet pjesë e sistemit të ndihmës së urgjencës ajrore, njoftoi ministri i transportit Georgi Gvozdejkov në prezantimin e helikopterit tonë të parë mjekësor, të blerë me fonde evropiane. Pritet që ai të mund të marrë pjesë në..

02.02.24 17:39 |

Helikopteri i parë i emergjencës u ul në Bullgari

Helikopteri i parë bullgar për ndihmë mjekësore urgjente nga ajri ndodhet tashmë në vendin tonë. Ai ka mbërritur sot në bazën ajrore “Policia Kufitare” në Sofje, pasi ka fluturuar më 31 janar nga Italia. Sipas kontratës me prodhuesin..

01.02.24 16:16 |
Fotoja është ilustruese

U zhduk një helikopter

Një helikopter privat bujqësor u zhduk në afërsi të fshatit Gërmen, jo shumë larg qytetit Goce Dellçevit. Deri më tani nuk ka asnjë lidhje me pilotin. Makina u mor me qira nga Ndërmarrja Shtetërore Jugperëndimore për të spërkatur pishnajat kundër..

22.09.23 17:06 |
Georgi Gvozdejkov

Ministri do të shkarkojë nga detyrat drejtorin e aviacionit civil

Një helikopter që fluturoi në mënyrë të rrezikshme dhe pa leje më 1 korrik, është arsyeja e largimit të afërt të drejtorit të “Administratës së Aviacionit Civil”, Hristo Shterionov. Sipas ministrit të transportit, Georgi Gvozdejkov, drejtori..

03.07.23 18:07 |

Ka të ngjarë që do të ketë një vonesë të re në urgjencën mjekësore nga ajri

Ndihma mjekësore emergjente nga ajri me helikopterë ka të ngjarë të shtyhet sërish. Ministri i transportit në detyrë Hristo Aleksiev më 1 qershor miratoi kompaninë italiane ALIDAUNIA S.R.L si kontraktor dhe helikopterët e marrë me qira priteshin nga..

07.06.23 11:23 |
Asen Mexhidiev

Një qendër emergjente ajrore po krijohet në Bullgari

Qeveria po themelon  një qendër për ndihmë urgjente mjekësore me rrugë ajrore, njoftoi ministri i shëndetësisë Asen Mexhidiev. Nga data 15 maj në strukturë do të emërohen 60 persona. Në territorin e vendit do të ketë 5 baza të ambulancave ajrore - në..

03.05.23 19:24 |

U shpall procedura për dy helikopterë mjekësorë

U shpall procedura për dhënien me qira operative të dy helikopterëve me pajisje mjekësore, pilotë të trajnuar dhe të licencuar për HEMS (HEMS - Helikopter Emergency Medical Services), njoftoi zëvendës